Papici, numit șef în DNA. Băsescu anunțase în urmă cu o lună

papici
papici

După doar două luni de la schimbarea sa de la conducerea DNA, procurorul Lucian Papici a fost numit într-o altă funcție de conducere în cadrul Direcției. Secția pentru procurori a CSM a acceptat, miercuri, propunerea Laurei Codruța Kovesi de numire a lui Papici în funcția de procuror șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupție din cadrul Secției de combatere a corupției a DNA.

CSM a acceptat și propunerea de numire a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru. Primul va ocupa funcția procuror șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni asimilate sau în legătură directă cu infracțiunile de corupție din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție a DNA, pentru o perioadă de trei ani. Mihaela Iorga Moraru va conduce, pentru următorii trei ani, Serviciul de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție a DNA.

Numirea lui Papici ca șef serviciu în DNA a fost anunțată de președintele Traian Băsescu încă de acum o lună, scrie Luju.ro. Într-un interviu pentru EvZ, Traian Băsescu a spus: "Domnul Papici a făcut două mandate de trei ani în fruntea secției și propunerea inițială a Codruței Kovesi a fost să-i dea încă un mandat de trei ani, dar ca adjunct șef de secție. Personal n-aș fi avut nimic împotrivă, atât timp cât este legal și cât aceasta a fost opțiunea șefului instituției. Pe urmă au venit, după o discuție, cu o altă variantă din care însă fac parte toți cei pe care inițial i-a propus Codruța Koveși. Erau la Secția a II-a trei propuneri și au fost utilizate la Secția I. Domnul Papici va fi probabil șef de serviciu, ceea ce nu-i foarte departe de adjunct de secție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel