Papa s-a rugat duminică şi a cerut comunităţii internaţionale măsuri pentru a evita noi tragedii în Mediterana

Papa Francisc a reamintit ultimul naufragiu din Marea Mediterană în care au murit circa 150 de migranţi şi a făcut apel comunităţii internaţionale pentru a evita tragedii similare, relatează duminică EFE şi AFP.

"Am primit cu durere ştirea dramaticului naufragiu din urmă cu câteva zile în apele Mediteranei în care şi-au pierdut viaţa zeci de migranţi, între care copii şi femei", a spus papa în timpul rugăciunii Angelus de duminică din piaţa San Pietro.

Sfântul părinte şi-a reînnoit apelul faţă de comunitatea internaţională pentru "a acţiona cu promptitudine şi decizie pentru a evita repetarea unor tragedii similare şi a garanta securitatea şi demnitatea tuturor".

El a cerut apoi miilor de credincioşi reuniţi în piaţă, în ciuda ploii şi a vântului, să se roage şi să ţină un moment de reculegere pentru victimele şi familiile lor. 

Nava a părăsit joi Libia din Al-Khums, un oraş la 120 de kilometri est de capitala Tripoli. Aproximativ 300 de persoane se aflau la bord, conform primelor mărturii ale supravieţuitorilor. Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, a spus că este "cea mai mare tragedie din Mediterana din acest an".

Echipele de salvare libiene au anunţat vineri recuperarea corpurilor a 64 de migranţi după naufragiul ambarcaţiunii de lemn scufundată în largul coastelor Libiei. Aproximativ 145 de persoane au fost salvate, iar 110 sunt date dispărute, conform informaţiilor furnizate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). 

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a declarat vineri la Bruxelles că acest naufragiu este "o reamintire teribilă" a riscurilor traversării şi un avertisment la adresa UE, pentru ca aceasta să se doteze cu capacităţi de salvare în Marea Mediterană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel