Pamplona - O zi liniştită în care cursele cu tauri s-au încheiat fără accidentări majore

Taurii de la cunoscuta fermă 'Jandilla' au fost protagoniştii miercuri a celei de-al patrulea "encierro", cu o cursă foarte rapidă în care niciun participant nu a fost împuns de coarne, potrivit surselor medicale citate de EFE.

Taurii crescătoriei din Jandilla, o participantă obişnuită la sărbătorile San Fermin din Pamplona, au renumele de a fi foarte periculoşi, fiind responsabili, spre exemplu, de opt accidentări în 12 iulie 2004 şi un mort, spaniolul Daniel Jimeno, la cursa din 10 iulie 2009.

Miercuri, taurii cântărind între 515 şi 590 de kilograme nu şi-au respectat renumele şi fără să acorde nicio atenţie alergătorilor au parcurs în mare viteză, în 2 minute şi 10 secunde, distanţa de 848 de metri până la arena unde în cursul după-amiezii se vor desfăşura coridele.

Ca în fiecare dimineaţă cursa a început la 8:00 ora locală prin eliberarea taurilor pe străzi. Turma formată din şase bravos (tauri de coridă) şi de toţi atâţia "mansos" (tauri însoţitori) a parcurs străzile din Pamplona în grup unit şi în mare viteză. Un singur alergător s-a dezechilibrat şi a căzut.

Turma a intrat aproape completă în arenă, cu excepţia unui singur taur care s-a abătut de la traseu.

În total, potrivit surselor medicale, patru alergători au fost transferaţi la centre sanitare miercuri, niciunul rănit de coarnele de taur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel