Pact Global pentru Migrație. Pleșoianu, avertisment pentru Dăncilă

Scutaru Cristina / 03 dec 2018 / 11:08 Salveaza PDF Comentarii
Liviu-Pleșoianu
Liviu-Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a transmis un mesaj despre Pactul Global pentru Migrație.

”România va semna peste o săptămână Pactul Global pentru Migrație fără ca Guvernul să fi cerut VOTUL Parlamentului! Îi solicit premierului Dăncilă să respecte regulile democrației parlamentare, să ia exemplu de la celelalte state europene și să consulte Parlamentul României în această săptămână! Altminteri, Guvernul va angaja România de capul său, fără a avea MANDAT REPREZENTATIV! Când este vorba despre o temă atât de importantă, NU este acceptabil ca decizia să fie luată de câteva persoane, oricare ar fi acestea! Într-o democrație adevărată, orice astfel de decizie trebuie să fie admisă sau respinsă prin VOT de către Parlament (forul reprezentativ suprem, conform Constituției):

ARTICOLUL 61

(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

...Remarc încă o dată și lipsa totală de bun-simț a unuia care are impresia că e mult deasupra muritorilor de rând! Nici până în această clipă nu există pe site-ul MAE traducerea în limba română a Pactului Global pentru Migrație. Bine, nici măcar varianta în limba engleză nu au publicat-o...

Domnul Meleșcanu s-a rezumat la a publica un text de ȘAPTE rânduri, în care ne zice că totul e minunat și să dormim liniștiți, că veghează dânsul pentru noi. Spune domnul Meleșcanu că_ Compactul Global pentru Migrație (CGM) este doar un document de orientare și nu are efecte juridice. Sigur, domnul Meleșcanu știe bine de ce nu publică textul Pactului. Pentru că, dacă l-ar publica, ar afla lumea de câte ori se vorbește acolo despre MODIFICAREA LEGISLAȚIEI, A PROCEDURILOR, A POLITICILOR ȘI A PRACTICILOR! Iată doar câteva exemple:

„Enact laws and take measures..."
„Review and revise requirements..."
„Review and revise existing options and pathways..."
„Review and revise relevant legislation..."
„Review and revise relevant laws and regulations..."
„Review and revise relevant legislation, policies and practices..."
„Review and revise relevant national procedures..."
„Enact, implement or maintain legislation..." - a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25