EXCLUSIV  OUG amnistie și grațiere. Tudorel Toader vs. Codrin Ștefănescu. Vosganian: Am observat o diferență...

Bogdan Cotigă / 03 dec 2018 / 10:03 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a explicat, pentru DC News, care este, în opinia sa, motivul pentru care din partea PSD, Codrin Ștefănescu, a spus că va fi emisă o ordonanță de amnistie și grațiere, iar din partea ALDE, ministrul Tudorel Toader a infirmat această informație. 

Vosganian nu își explică această diferență dintre mesajele publice decât prin diferența de temperament dintre cei doi politicieni. "Tot ce pot să vă spun este că am observat o diferență de temperament între Codrin Ștefănescu și Tudorel Toader", a precizat deputatul pentru DC News.

Nicio discuție la nivelul alianței PSD-ALDE

De asemenea, Vosganian a explicat că atât la nivelul ALDE, cât și în discuțiile în cadrul alianței dintre cele două partide nu s-a avut în vedere o astfel de ordonanță, pe termen scurt.

"Noi în cadrul ALDE nu avem o strategie pe termen scurt referitor la o posibilă ordonanță a amnistiei și grațieirii. De asemenea, la nivelul alianței PSD-ALDE nu am discutat niciodată despre detalii referitor la emiterea unei ordonanțe de acest fel," ne-a spus purtătorul de cuvânt ALDE.  

Ce spunea Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, joi, la Alba Iulia, întrebat dacă va fi dată vreo ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, că a răspuns de foarte multe ori la această întrebare şi că ceea ce a spus până acum rămâne valabil.

"În repetate rânduri am spus şi voi face şi eu, precum altcineva: la această întrebare am mai răspuns. Şi rămâne valabil ceea ce am răspuns de foarte multe ori la această întrebare", a spus ministrul Justiţiei.

La insistenţele jurnaliştilor, Tudorel Toader a replicat: "Eu vă respect şi vă înţeleg interesul, care, până la urmă, e de ordine publică, dar această întrebare mi-a fost pusă de foarte multe ori. Ceea ce am răspuns este valabil şi astăzi", a avut afirmat Toader după şedinţa festivă de guvern.

Ministrul Justiţiei a declarat, în 6 noiembrie, întrebat dacă va da o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, că va răspunde la momentul potrivit.

Întrebat despre faptul că social-democraţi îi reproşează că nu a dat o astfel de ordonanţă, Tudorel Toader a răspuns: "Da, şi?".

"Vă daţi seama ce mare informaţie vă dau eu acum dacă voi spune da sau dacă voi spune nu. Nu cred că vă puteţi văita de faptul că eu nu am avut reacţii şi poziţii publice, dar toate la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu ştiu ce am să fac, toate la timpul lor. (...) Vă voi răspunde la momentul potrivit", a explicat Toader.

Întrebat dacă Liviu Dragnea, PSD sau Viorica Dăncilă i-au cerut vreodată o OUG pe amnistie şi graţiere, ministrul a spus: "Nu personalizaţi. (...) Vă voi răspunde la momentul potrivit".


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24