Orban l-a convins pe omologul chinez: ce a promis Li Keqiang Ungariei

Premierul Chinei, Li Keqiang, aflat la București cu prilejul celei de-a treia ediții a forumului economic China - Europa Centrală și de Est, a declarat, marți, că a ajuns a o înțelegere cu Serbia și Ungaria în vederea construirii unei căi ferate de legătură între cele două țări europene, transmite agenția Xinhua.

Oficialul chinez a spus, în timpul unei conferințe de presă comună cu omologii săi din Ungaria și Serbia, Viktor Orban și Ivica Dacic, că acordul reprezintă un reper pentru cooperarea dintre China și Europa Centrală și de Est.

Li Keqiang a precizat că cele trei părți vor mobiliza grupuri de muncă imediat pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului, în beneficiul călătorilor și al transportatorilor de marfă.

”China a făcut progrese rapide în zona construcțiilor de căi ferate încă de la începutul acestei reforme”, a punctat premierul. El a adăugat că Beijingul are a doua cea mai lungă rețea de cale ferată din lume și cea mai lungă porțiune de mare viteză de pe blog.

Premierul Chinei a arătat că nevoia țărilor din ECE pentru transport modern și alte avantaje tehnologice, financiare și din domeniul echipamentelor, indică faptul că din acest proiect vor beneficia toate cele trei părți. El a subliniat că echipamentul chinez este căutat pentru raportul foarte avantajos calitate-preț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel