Opt atacuri devastatoare ale lui Antonescu asupra lui Ponta, într-un singur interviu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a lansat o adevărată canonadă împotriva partenerului său de coaliție, Victor Ponta, în interviul acordat în emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea Tv. Este prima ieșire publică a liberalului după vizita în Polonia și una dintre rarele din ultima perioadă. Antonescu l-a taxat pe Ponta pentru majoritatea disfuncționalităților din USL, pentru ”cuplul” cu Traian Băsescu, pentru atacurile presei apropiate lui și chiar pentru ieșirile socrului președintelui PSD. Cu toate astea, Crin Antonescu a reiterat, ferm, că Uniunea Social Liberală nu se rupe.

1. Antonescu nu i-a iertat niciodată lui Victor Ponta pactul de coabitare cu Traian Băsescu. Chiar dacă a fost prezent la semnarea lui, l-a văzut întotdeauna ca pe o trădare a electoratului USL. Liberalul a vorbit acum mai dur ca niciodată despre acest acord interinstituțional, învinovățindu-l pe Ponta pentru că i-a permis lui Traian Băsescu să slăbească guvernul, să ”decapiteze” și să ”destrame” țara. Peste toate, liberalul și-a acuzat partenerul de alianță că a încălcat Constituția când a parafat acest act.

2. Atacul la Mircea Geoană, dar în special cel al lui Ilie Sârbu, i-au fost reclamate într-o oarecare măsură și premierului. ” Nu a venit niciodată socrul meu la televizor să spună că ar vrea ca eu să fiu prim-ministru, nu Victor Ponta”, a declarat Antonescu. Liberalul este iritat de oamenii cu care s-a înconjurat Ponta și care par să îndemne electoratul PSD, indirect, să nu voteze cu Antonescu la prezidențiale.

3. Despre fosta guvernare a mentorului premierului Victor Ponta, cea a lui Adrian Năstase, Crin Antonescu a vorbit în termeni de ”regim”. Despre Ponta s-a spus că lucrează după modelul Năstase și că a împrumutat, ba chiar a învățat, mutări politice de la Traian Băsescu. Aceste lucruri tinde să le creadă și Crin Antonescu, care îl avertizează pe președintele PSD ”să nu facă aceleași greșeli”.

4. USL nu a mai funcționat în domeniul Justiției după parlamentare, a fost una dintre concluziile lui Antonescu. Deși nu a spus-o cu subiect și predicat, liberalul îi impută acest blocaj tot premierului, cel care a numit-o pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA; cel care nu conlucrează cu un ministru pasiv al Justiției, pentru a lua măsuri împotriva ”sectelor” de genul CSM.

5. Crin Antonescu a desființat Curtea Constituțională pentru ”falsificarea” rezultatului referendumului din 2012, instituție care ”i-a făcut un cadou” lui Victor Ponta prin declararea neconstituționalității dispoziţiilor art. III alin. (2) şi (3) din OUG a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice. Liberalul a sugerat, lăsând o concluzie la aprecierea fiecăruia, că instituții considerate ”băsiste” funcționează în interesul coabitantului Victor Ponta.

dispoziţiilor art. III alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publiceCiteste mai mult: adev.ro/mvhqry

6. Antonescu a pretins că Ponta nu-și respectă principiile și nici votanții, atunci când evită organizarea unor alegeri parțiale pentru colegiile vacantate. După cum a spus liberalul, chestiunea este una ”de principiu”.

7. Multe dintre înțepăturile lui Crin Antonescu din interviul cu Rareș Bogdan au fost în plan simbolic, adresate prietenului Ponta. În acest sens, declarația cu cea mai mare încărcătură a fost aceea potrivit căreia Antonescu este, uneori, ”mai greu dezamăgit” de Ponta.

8. Vizita lui Victor Ponta în SUA reprezintă un succes, a recunoscut Crin Antonescu, dar perioada care a urmat acesteia ne pune într-o ”situație jenantă”. Președintele PNL a remarcat ”giumbușlucuri propagandistice” și din partea lui Ponta și din cea a lui Băsescu, deși în ceea ce-l privește pe premier acestea au fost puse pe seama presei apropiate lui. ”Combinația cu telefonul, comentariile și giumbușlucurile propagandistice și de o parte și de alta, nu ale lui Victor Ponta, ci ale unei părți din presă, care vrea să arate că e mai mult decât era, o parte care voia să arate că nu e deloc, ne pun într-o situație jenantă”, a declarat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel