Opoziția s-a baricadat în Parlament pentru a evita arestarea unui membru

Parlamentarii opoziției muntenegrene și-au petrecut noaptea de joi spre vineri în clădirea parlamentului pentru a bloca arestarea unui coleg de-al lor a cărui imunitate a fost ridicată, a relatat televiziunea de stat, citată de agenția DPA, potrivit Agerpres.

Unul din liderii alianței muntenegrene Frontul Democrat (DF), Nebojsa Medojevic, riscă să fie arestat în legătură cu acuzații de corupție. Parlamentul de la Podgorica, dominat de o coaliție condusă de către Partidul Democrat al Socialiștilor (DPS), i-a retras imunitatea lui Medojevic cu o zi mai înainte, la cererea unui procuror care se ocupă de dosare de crimă organizată, Milivoje Katnic. Procurorul a indicat faptul că poliția trebuie să-l rețină de Medojevic pentru audiere, după care va fi luată o decizie referitoare la o posibilă arestare a sa.

După ce și-au petrecut noaptea în clădirea parlamentului, deputații DF au afirmat că așteaptă o decizie din partea procurorului general în legătură cu statutul lui Medojevic. Îl vom apăra pe Medojevic cu mâinile goale, declara deputatul DF Milan Knezevic la televiziunea de stat RTCG.

Medojevic este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, el fiind bănuit că a ajutat un om de afaceri să se sustragă de la plata impozitelor. Alți doi lideri ai DF, Knezevic și Andrija Mandic, au rămas fără imunitate în legătură cu un presupus rol al lor în ceea ce procurorii spun că a fost o tentativă de lovitură de stat în ziua alegerilor din octombrie 2016.

Alianța DF este formată din partide care încearcă să pună capăt guvernării socialiste de peste 25 de ani. Ele acuză partidul și pe șeful său, Milo Djukanovic, fost premier și fost președinte al țării, de abuz de autoritate pentru a se menține la putere și pentru a strânge o avere imensă prin corupție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel