ONU și OMS, colaborare pentru persoanele strămutate forțat

Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății au anunțat o nouă inițiativă pentru a proteja sănătatea a zeci de milioane de oameni strămutați forțat din toată lumea.

Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății au anunțat o nouă inițiativă pentru a proteja sănătatea a zeci de milioane de oameni strămutați forțat din toată lumea, conform The Guardian.

Într-un comunicat, oficiile Organizației Națiunilor Unite au spus că există aproximativ 70 milioane persoane strămutate forțat în toată lumea. Dintre ele, 26 milioane persoane sunt refugiați, trăind în proporție de 80% în țări cu venituri scăzute spre medii, cu sisteme de sănătate slabe.

Parteneriat în beneficiul refugiaților

Anunțând noul acord, Înaltul Comisar pentru Refugiați al ONU, Filippo Grandi, a spus: „Parteneriatul nostru de termen lung cu OMS este crucial pentru a încetini pandemia de coronavirus și alte urgență – zi de zi, îmbunătățim și salvăm viețile a milioane de oameni forțați să părăsească domiciliile".

„Parteneriatul întărit va fi în beneficiul direct al refugiaților, al solicitanților de azil, al persoanelor strămutate intern și celor fără de stat. Va duce la o reacție de urgență mai rapidă și va utiliza în cel mai bun mod resursele ambelor organizații pentru soluții de sănătate publică în toate siturile de operațiuni de pe glob", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel