ONU: Crima organizată, profit de 870 miliarde de dolari

crima organizata
crima organizata

Șeful Biroului ONU pentru lupta împotriva drogurilor şi crimei organizate (UNODC), Iuri Fedotov, a declarat, la începutul acestei săptămâni la Viena, că profitul crimei organizate la nivel internaţional a fost de 870 de miliarde de dolari (aproximativ 695 de miliarde de euro).

"Putem evalua valoarea crimei organizate la nivel transnaţional la suma de 870 de miliarde de dolari" , a declarat Fedotov, luni, într-o conferinţă de presă pe această temă la Viena, îndemnând, totodată, la o mai bună cordonare între state în vederea combaterii acestui flagel.

"Nu putem evalua, însă, suferinţele şi nefericirea pe care aceste activităţi ilegale le produc unor milioane de persoane", a adăugat șeful biroului UNODC.

Acesta a subliniat că liderii din lumea crimei organizate sunt "inteligenţi, bine informaţi şi oportunişti".

Timp de o săptămână, la Viena, se desfășoară Conferinţa privind lupta împotriva crimei organizate la nivel transnaţional, la care participă aproximativ 800 de miniștri și reprezentanți ai societății civile.

Iuri Fedotov, alături de ministrul italian de Interne Annamaria Canelleri a anunțat marți că UNODC a prezentat un nou instrument care să ajute ţările în lupta împotriva crimei organizate, care are la bază analiza a peste 200 de cazuri şi cunoştinţele a peste 50 de experţi.

Acest registru al crimei organizate, elaborat în cadrul unei cooperări între Biroul ONU, guvernele Italiei şi Columbiei şi Interpol, le va permite ţărilor să înţeleagă diferitele experienţe în lupta împotriva crimei organizate şi să le integreze în strategiile lor împotriva criminalilor şi reţelelor acestora.

"Grupări din lumea crimei organizate sunt angajate în diverse activităţi criminale pe o serie de pieţe. Traficul de droguri este un exemplu important, dar este vorba totodată despre traficul de persoane şi de bunuri culturale, crima în domeniul informatic şi pirateria", a subliniat Fedotov la prezentarea acestui instrument la Viena, la sediul UNODC, precizând și ceea ce trebuie întreprins pentru combaterea acestui flagel.

"În vederea unei combateri eficiente a crimei organizate, ţările trebuie să destructureze organizaţia criminală în totalitate, să îi judece pe liderii acesteia, să îi priveze de profiturile ilegale şi să îi împiedice să procedeze la spălarea de bani", a adăugat şeful Biroului ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel