ONU a proclamat anul 2020 ca Anul Internațional al Sănătății Plantelor

Rodica Mitu / 31 ian 2019 / 10:26 Salveaza PDF Comentarii

Adunarea Generala a Organizației Națiunilor Unite (UNGA) a proclamat anul 2020 drept „Anul Internațional al Sănătății Plantelor”. Astfel, ONU dorește să crească mai mult gradul de conștientizare asupra importanței sănătății plantelor și a rolului acesteia în creșterea securității alimentare.

„Anul Internațional al Sănătății Plantelor oferă o oportunitate unică pentru profesioniștii în domeniul protecției plantelor, pentru factorii de decizie, pentru toți cei interesați și, în general, pentru întreaga societate", a declarat Ralf Lopian, președintele Comitetului de organizare al Anului Internațional al Sănătății Plantelor.

„Vom încerca să demonstrăm că sănătatea plantelor este o condiție indispensabilă pentru atingerea obiectivelor de foamete zero, sărăcie zero, dezvoltare economică și protecția mediului", a mai adăugat el.

În calitate de membru al Comitetului director, Federația Internațională a Semințelor (ISF) s-a implicat activ în coordonarea eforturilor asociațiilor naționale ale producătorilor de semințe de a coopera cu birourile naționale de protecție a plantelor, activități planificate pentru promovarea Anului Internațional al Sănătății Plantelor. "Plantele sunt fundamentul vieții pe pământ și suntem mândri că suntem parte a acestei inițiative de protejare a resurselor plantei împotriva dăunătorilor", a declarat secretarul general al ISF, Michael Keller.  

Se anticipează că Anul Internațional al Sănătății Plantelor va milita pentru implementarea standardului internațional pentru măsurile fitosanitare în deplasarea transnațională a semințelor, adoptat în 2017.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28