OMV Petrom a modernizat Rafinăria Petrobrazi cu 600 de milioane de euro

OMV PETROM a terminat programul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi, derulat timp de patru ani.  Investițiile totale  se ridică  la aproximativ 600 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

OMV ETROM. Cel mai mare producător de țiței si gaze din sud-estul Europei menționează că programul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi a avut loc în perioada 2010 — 2014, iar principalul obiectiv al procesului de modernizare a fost creșterea competitivității.

În acest fel, OMV PETROM poate procesa întreaga producție de țiței din România într-o singură rafinărie. Astfel, ajustarea capacității rafinăriei Petrobrazi până la 4,2 milioane tone/an va asigura procesarea eficientă a întregii producții de țiței a companiei în România.

OMV PETROM. Potrivit sursei citate, în urma procesului de modernizare, motorina și kerosenul vor avea o pondere de până la 45% în structura de produse obținute la Petrobrazi, în timp ce capacitatea de producție pentru motorină a crescut la 1,5 milioane de tone, de la 900.000 de tone, cât era în 2009.

Consumul total de energie al rafinăriei se va reduce cu 25%, comparativ cu ceea ce se înregistra în urmă cu cinci ani, în urma finalizării programului de modernizare. De asemenea, rafinăria are, în prezent, un nivel al Indicelui Nelson1 de 11,28, peste competitorii locali și regionali.

Citește și: OMV Petrom și ExxonMobil încep forajul la sonda Domino-2, în sectorul românesc al Mării Negre

Operațiunile din faza finală a procesului de modernizare a rafinăriei au implicat circa 5.000 de oameni, conform datelor companiei.

OMV PETROM. În cadrul proiectului au fost modernizate, extinse sau înlocuite: Unitatea de hidrofinare a motorinei, Unitatea de cracare catalitică, Instalația de cocsare, Unitatea de distilare atmosferică și în vid, Unitatea de desulfurare și recuperare a sulfului, Fabrica de hidrogen și Parcul de rezervoare.

OMV PETROM este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producție anuală de țiței și gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual și deține o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a circa 800 de benzinării.

OMV PETROM, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea deține 18,99%, iar 9,36% se tranzacționeaza liber pe Bursa de Valori București /BVB/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel