Oltean: Am certat primarii care nu au cheltuit banii

Secretarul general al  "Banii nu trebuiau cheltuiţi într-o anumită perioadă, iar pentru a putea fi cheltuiţi presupuneau rectificări bugetare şi hotărâri de consilii locale. Unii, care aveau toate datele, care aveau o evidenţă foarte exactă a datoriilor, a arieratelor şi a necesităţilor, au fost mai iuţi de mână şi au avut hotărâri de consilii locale şi au încercat să cheltuie banii, alţii au rămas să identifice toate arietarele şi posibilităţi prin care acei bani puteau fi cheltuiţi", a declarat Ioan Oltean.

 "Banii aceştia au fost daţi să fie cheltuiţi fără să existe un termen în interiorul căruia ei să se înscrie, ci doar trebuiau să vegheze să fie cheltuiţi în strictă concordanţă cu prevederile legale. Nimeni nu şi-a închipuit că poate fi un guvern atât de iresponsabil încât să vină şi să ia banii înapoi. Niciodată nu am mai întâlnit o astfel de situaţie", a declarat Ioan Oltean.

 Întrebat de ce un primar are nevoie de timp să afle ce datorii are în condiţiile în care este el însuşi ordonator de credite, Ioan Oltean a răspuns : "Ca să fiu foarte sincer, şi eu i-am certat pe primari, dar nu poţi să vii şi să îi învinovăţeşti de ce nu au cheltuit banii în perioada aceasta atât timp cât banii le erau alocaţi lor pe un timp nelimitat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel