Olaf Scholz, desemnat candidatul SPD la funcţia de cancelar al Germaniei

Olaf Scholz, vicecancelar al Germaniei şi ministru de Finanţe, a fost desemnat luni candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) pentru funcţia de cancelar în următorul scrutin parlamentar federal.

Decizia a fost luată de conducerea Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), formaţiune care în prezent este partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

"Olaf Scholz este favoritul nostru pentru postul de cancelar. Ştim că această decizie reprezintă o manevră neaşteptată. Dar suntem determinaţi să mergem împreună pe acest drum", au anunţat copreşedinţii SPD, Saskia Esken şi Norbert Walter-Borjans, relatează site-ul T-Online.de. Olaf Scholz a exprimat satisfacţie pentru nominalizare, în speranţa unei "campanii electorale corectă şi de succes".

Când va avea loc scrutinul

Germania urmează să programeze viitorul scrutin parlamentar federal în perioada august-octombrie 2021. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat, iar Uniunea Creştin-Democrată urmează să aleagă noul lider, care va fi şi candidat la postul de cancelar.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de ARD-DeutschlandTrend, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) este pe primul loc în preferinţele alegătorilor cu 38%, urmată de Alianţa 90/Verzi (Bündnis 90/Die Grünen, ecologişti), cu 18%, şi de Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), cu 15%, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel