„Dragi tovarăși și prieteni” s-a auzit pentru prima dată în Casa Poporului. Olaf Scholz laudă România și „comoara ce trebuie apărată”

Sursă foto: Marcel Ciolacu @Facebook
Sursă foto: Marcel Ciolacu @Facebook

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a lăudat România pentru protejarea minorităților și a subliniat importanța României pentru Germania. 

Prezent la reuniunea social democraților europeni, cancelarul german și-a început discursul cu „dear Kameraden und Freunde”, în traducere „dragi tovarăși și prieteni”.

Olaf Scholz a declarat: ”România conduce calea pentru protejarea drepturilor minorităților. De la înființarea României moderne, țara și-a îmbrățișat diversitatea etnică, culturală și religioasă. Putem spune astăzi că România este o mică Europă în sine și știu, cu siguranță, că minoritatea germană a avut rol important în crearea de punți puternice între București și Berlin. Aceasta este o comoară pe care trebuie s-o apărăm.

Populiștii de dreapta au campanii împotriva Europei noastre unite și a valorilor sale. Sunt gata să distrugă să distrugă ce am construit noi de decenii. Pun în pericol prosperitatea noastră care a fost creată pe baza unei piețe comune europene. Germania este cel mai important partener comercial al României de peste 70 de ani și România a devenit una dintre piețele importante de desfacere pentru bunurile germane. Pentru mulți români, Germania a devenit o țară importantă în care să lucreze și să trăiască. După Polonia, cei mai mulți muncitori străini în Germania sunt români.”

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului a avut loc o reuniune deosebit de importantă a liderilor Partidului Socialiștilor Europeni (PES). Organizată de Partidul Social Democrat (PSD) și PES Activists România, evenimentul a adunat într-un loc figuri politice de marcă, printre care s-au numărat președintele PSD și premierul României, Marcel Ciolacu, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, președintele PES, Stefan Lofven, secretarul general al PES, Giacomo Filibeck, și vicepreședintele PES, Victor Negrescu.

Dezbaterile s-au concentrat pe identificarea soluțiilor de orientare social-democrată pentru problemele curente cu care se confruntă cetățenii europeni, precum și asupra modalităților prin care PES poate îmbunătăți eficiența Uniunii Europene, garantând că aceasta servește mai bine interesele cetățenilor. Reuniunea a oferit liderilor PES oportunitatea de a se reuni și a discuta aspecte de interes major pentru Europa, subliniind contribuția semnificativă a cancelarului german Olaf Scholz în această direcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel