Oficial UE: Sprijinul pentru Ucraina ar putea slăbi dacă "vocile Kremlinului" reușesc în alegerile pentru Parlamentul European

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @savvapanf
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @savvapanf

Membra Parlamentului European (PE), vicepreședinta delegației PE pentru Comitetul de Asociere Ucraina-UE, Viola von Cramon (Germania, Grupul Verde / Alianța Europeană Liberă) se teme că, în cazul în care partidele radicale își măresc prezența în Parlamentul European în urma rezultatelor alegerilor pan-europene, sprijinul pentru Ucraina ar putea slăbi.

Într-un interviu acordat agenției Interfax-Ucraina, von Kramon a evaluat în mod pozitiv munca Parlamentului European al convocării actuale în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina. "Parlamentul a fost în fruntea sprijinirii Ucrainei, oferind sprijin militar, financiar, legal și umanitar. Tot ceea ce a fost ulterior preluat de Consiliul European și Comisie a fost inițial conceput aici.

Prin urmare, în ceea ce privește Ucraina, cred că avem o echipă foarte puternică. Nu mă tem atât de mult de greșeli, pentru că nu văd că am face greșeli mari, dar mă tem foarte mult de viitor: dacă mulți dintre noi nu vor fi realeși, dacă dreapta se va dovedi mai puternică, sprijinul pentru Ucraina ar putea să scadă," a spus politicianul european.

Ea a explicat că "de fiecare dată când cineva de la AFD (Alternative für Deutschland - un partid populist de dreapta radical în Germania - n.r.) sau alte partide de dreapta vorbește în plen, este vocea Kremlinului." "Cu cât aveți mai multe astfel de voturi, cu atât este mai dificil să obțineți un sprijin puternic în general. Veți avea în continuare sprijin după alegeri. Dar dacă aveți mai multe voturi pro-Putin, pro-Kremlin și pro-rusești, cred că va fi mai dificil, iar acel sprijin nu va fi holistic. Sunt totuși optimistă, dar sunt și puțin îngrijorată," a argumentat von Kramon.

În același timp, ea a remarcat că apariția unor noi crize, în special războiul Israelului împotriva organizației teroriste Hamas, situația dificilă care s-a dezvoltat din acest motiv în Fâșia Gaza, precum și atacurile Houthi în Marea Roșie, nu contribuie la concentrarea întregii atenții asupra Ucrainei.

Totodată, membrul Parlamentului European a exprimat încrederea că Ucraina nu va fi învinsă. "Ucraina nu va pierde. Mai degrabă, este o chestiune de ce vor defini ei (ucrainenii - n.r.) ca victorie, ce vor defini ca succes. Dar sunt absolut sigură că Ucraina nu va eșua," este convinsă von Cramon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel