Ofensiva turcă în Siria: Organizaţia Medici fără Frontiere îşi suspendă majoritatea activităţilor şi retrage personalul străin

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a anunţat marţi că îşi suspendă majoritatea activităţilor medicale în nord-estul Siriei şi evacuează întregul personalul internaţional, din cauza loviturilor aeriene şi a violenţelor declanşate de campania militară a Turciei împotriva forţelor kurde din regiune, transmite Reuters.

'Decizia de a suspenda majoritatea activităţilor MSF intervine în contextul în care situaţia umanitară scapă şi mai mult de sub control şi este probabil ca necesităţile să crească', a comunicat organizaţia. Anunţul său survine la o zi după ce o altă organizaţie de asistenţă umanitară, Mercy Corps, şi-a suspendat activităţile în zonă. Turcia a ignorat sancţiunile anunţate de SUA şi şi-a continuat marţi ofensiva în nordul Siriei, în timp ce armata siriană. sprijinită de trupe ruse a preluat controlul în totalitate asupra localităţi Manjib şi a împrejurimilor sale, de unde forţele americane s-au retras în cursul zilei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel