Oana Badea: Contestaţiile nu vor rezolva mare lucru

Oana_badea
Oana_badea

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat  că rezultatele din acest an de la examenul de bacalaureat erau indicate de ceva vreme de rezultatele testelor internaţionale, care indicau un procent al analfabetismului funcţional de peste 53%. Ea a mai spus că recorectarea lucrărilor în urma contestaţiilor nu vor schimba cu mult situaţia.

"Contestaţiile nu vor rezolva mare lucru. Este o stare emoţională. Există elevi care cred că sunt de acel 5. Cei care sunt la 4,50 - 4,60, aceia pot să spere la o notă mai bună. Dar dacă ai luat noata 1...Spuneau cu seninătate. Am luat 1 la matematică, 3 la nu mai ştiu ce", a declarat Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei la B1 TV.

"Ani în şir s-au legat rezultatele testelor internaţionale, care ne duceau cu cifrele în această zonă. Analfabetismul funcţional. Foarte mulţi nu aveau capacitatea de a înţelege cerinţa pe care o aveau în subiecte. Procentul era 53, ceva la sută. Câţi au luat bacalaureatul în acest an? 44,ceva. Începem să ne apropiem de cifrele pe care ni le arătau de atâta timp cifrele internaţionale", a mai spus Oana Badea.

Citește și:

Zeci de mii de contestații la examenul de bacalaureat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel