O româncă a primit despăgubiri de 6.000 de euro în Irlanda, pentru discriminare privind înălţimea

dublin bus
dublin bus

O româncă respinsă la un interviu pentru un post de şofer de autobuz în Dublin, din cauza faptului că era prea scundă, a primit despăgubiri de 6.000 de euro după de a dat regia de transport în judecată, informează Irish Times.

Isabella Lazăr trecuse proba teoretică şi cea practică, după care a fost chemată la interviu pentru postul de şofer de autobuz la regia locală de transport Dublin Bus. După interviu, ea a fost trimisă la o evaluare medicală, unde i s-a spus că nu este suficient de înaltă pentru a obţine slujba.

Lazăr a susţinut, în faţa instanţei, că o restricţie privind înălţimea afectează mai mult femeile decât bărbaţii şi că Dublin Bus a angajat oameni care aveau aceeaşi înălţime ca şi ea, dar erau bărbaţi. Totodată, deşi femeii i s-a spus că nu îndeplineşte criteriile de înălţime, ei nu i s-a spus care sunt acestea.

Drept răspuns, Dublin Bus a comunicat că înălţimea minimă acceptată pentru un şofer de profesie este 1,65 metri şi că românca, la 1,57 metri, nu poate fi angajată. Totuşi, reprezentanţii regiei au mărturisit instanţei că "ar putea fi" bărbaţi angajaţi care au o înălţime sub 1,65 metri.

Chemat în faţa instanţei, un specialist în sănătatea la locul de muncă a spus că, în opinia sa, înălţimea medie a unei femei din Irlanda este de 1,62 metri. Astfel, Dublin Bus ar avea pretenţia ca femeile angajate de ei să aibă mai mult decât înălţimea medie.

Instanţa a decis că, în absenţa unor criterii de înălţime clare şi a unor proceduri asociate, o măsură aparent arbitrară nu poate constitui un fundament la angajare.  Astgel, Isabella Lazăr a primit despăgubiri de 6.000 de euro, pentru discriminarea sa pe bază de înălţime.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy