O revenire aproximativă la normalitate în Israel, odată cu redeschiderea restaurantelor

O revenire aproximativă la normalitate în Israel, odată cu redeschiderea restaurantelor
O revenire aproximativă la normalitate în Israel, odată cu redeschiderea restaurantelor

Israelul a revenit aproape la normalitate duminică, odată cu noile măsuri de ieşire din izolare cu 15 zile înainte de noi alegeri naţionale, israelienii putând din nou să se aşeze într-o cafenea, să ia masa la un restaurant şi să revină pe băncile şcolilor, potrivit AFP. 

Aceste măsuri, validate sâmbătă seara de guvern, erau foarte aşteptate de israelieni după ieşirea progresivă a ţării din a treia sa carantină la mijlocul lunii februarie, devenită posibilă în urma unei campanii de vaccinare în masă.

'Revenire aproape normală la normalitate', 'Deschidere', 'Revenire la normalitate, cu prudenţă', titrau pe prima pagină principalele cotidiene naţionale, respectiv Yedioth Aharonot, ziarul cel mai vândut în ţară, Maariv şi publicaţia gratuită Israel Hayom.

'Este o zi formidabilă, cu paşaportul verde, ne vom întoarce la viaţă', a declarat duminică premierul Benjamin Netanyahu, aşezat la masă pe o terasă într-o cafenea din Ierusalim împreună cu primarul israelian al oraşului, Moshe Leon. Sâmbătă încă, israelienii trebuiau să-şi ia cafeaua la pachet, dar de duminică pot să se bucure de ea pe terase.

Barurile şi restaurantele pot de acum să se redeschidă pentru deţinătorii 'paşaportului verde', permis acordat persoanelor care au primit două doze de vaccin sau sunt vindecate de COVID-19.

Această redeschidere vine momentul potrivit pentru Netanyahu care joacă în fond cartea 'Vaccine Nation' ('ţara vaccinului'), subliind o revenire la normal favorizată de o vaccinare intensivă pentru a încerca să câştige alegerile legislative din 23 martie, al patrulea scrutin în mai puţin de doi ani.

Ultimele sondaje îi creditează în prezent partidul Likud, de dreapta, pe primul loc, dar fără suficient sprijin la ora actuală pentru a forma un guvern cu aliaţii săi.

Mai mult de jumătate din cei 9,3 milioane de israelieni au primit o primă doză a vaccinului Pfizer/BioNtech, la care Israelul are un acces privilegiat în cadrul unui acord de comunicare a datelor biomedicale asupra efectelor vaccinării. Circa 40% din israelieni au primit a doua doză de vaccin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel