O reţea de apă potabilă din Florida a fost contaminată prin piraterie informatică

O reţea de apă potabilă din Florida a fost contaminată prin piraterie informatică  /  Sursă foto: Pixbay
O reţea de apă potabilă din Florida a fost contaminată prin piraterie informatică / Sursă foto: Pixbay

O rețea de apă potabilă din Florida a fost contaminată prin piraterie informatică. Concentrația unui aditiv a fost crescută la un nivel periculos.

Un hacker a reuşit să acceseze fraudulos reţeaua de computere a unei uzine de aprovizionare cu apă potabilă din Florida şi a plasat o serie de comenzi pentru a creşte până la un nivel periculos concentraţia unui aditiv chimic, a anunţat luni Poliţia locală, citată de AFP şi agerpres.ro.

Din fericire, actul de piraterie cibernetică produs într-o periferie a oraşului Tampa a fost imediat remarcat şi o corecţie a fost realizată, pentru ca niciun consumator local să nu se afle în pericol, a dezvăluit Bob Gualtieri, şeriful din comitatul Pinellas. Atacul cibernetic ilustrează pericolele la care hackerii pot să supună infrastructuri importante din Statele Unite, a adăugat şeriful.

Accesarea frauduloasă a sistemului informatic de la uzina de tratare a apei din Oldsmar a fost remarcată vineri de un tehnician, care a constatat cu surprindere că cineva deplasa de la distanţă cursorul mouse-ului său, făcând clicuri pentru a schimba concentraţia hidroxidului de sodiu din apă.

Această substanţă, crucială pentru a controla un mediu alcalin sau pentru a regulariza aciditatea apei, este corozivă şi periculoasă atunci când se află în concentraţii ridicate, informează Publika.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel