O petiţie semnată de peste 300.000 de persoane solicită eliberarea din închisoare a rapperului ASAP Rocky

O petiţie prin care se solicită eliberarea din închisoare a rapperului ASAP Rocky, reţinut în Suedia, a fost semnată de peste 300.000 de persoane, relatează miercuri Press Association.

Starul hip-hop a fost plasat în detenţie provizorie în Stockholm, la începutul acestei luni, după ce ar fi fost implicat într-o altercaţie.

Un tribunal din Suedia a dispus vineri ca ASAP Rocky să rămână în spatele gratiilor timp două săptămâni, pe perioada desfăşurării anchetei.

O petiţie având hashtag-ul #JusticeForRocky, care ar fi fost iniţiată de colectivul său hip-hop, ASAP Mob, solicită eliberarea rapperului pe motiv că i-a fost refuzat dreptul la reprezentare legală şi este ţinut în spatele gratiilor în condiţii inumane.

Autorităţile suedeze au negat aceste acuzaţii.

Printre vedetele care au semnat petiţia se numără Post Malone, Lil Yachty, Miguel şi ASAP Ferg.

Iniţiatorii petiţiei susţin că ASAP Rocky şi alte trei persoane au acţionat în legitimă apărare când au fost implicaţi într-o altercaţie, după ce ar fi fost urmăriţi în oraşul Stockholm şi hărţuiţi.

Suntem surprinşi că aşa ceva se poate întâmpla în Suedia unor oameni care îşi vedeau de treaba lor şi care au fost forţaţi să se apere de un grup de atacatori, se arată în petiţie. Rocky se află în închisoare pentru că a fost în legitimă apărare, susţin iniţiatorii documentului.

ASAP Rocky, numele de scenă al lui Rakim Mayers, ar fi fost implicat într-o altercaţie înainte de concertul pe care trebuia să îl susţină la un festival de muzică din Suedia.

Incidentul s-a produs pe 30 iunie şi a fost parţial filmat, înregistrarea video fiind difuzată apoi de TMZ, un site dedicat ştirilor despre celebrităţi. În imagini se poate vedea cum o persoană este aruncată la pământ de ASAP Rocky.

Rapperul a reacţionat după dezvăluirea faptelor, publicând mai multe înregistrări video ale altercaţiei pe contul lui de Instagram. În acele înregistrări video, ASAP Rocky poate fi auzit în timp ce discută cu doi tineri bărbaţi şi le cere de mai multe ori să nu îl mai urmărească.

Suspectat de agresiune, rapperul american în vârstă de 30 de ani a făcut apel la Curtea Supremă suedeză prin care a contestat plasarea sa în arest preventiv, a anunţat luni avocatul artistului.

Artistul a fost nevoit să anuleze mai multe concerte programate, printre acestea numărându-se spectacole în Norvegia, Polonia, Irlanda şi Anglia.

Cântăreţul trebuia să susţină un concert duminică seară în cadrul Wireless Festival.

Originar din New York, A$AP Rocky a devenit cunoscut în 2011, odată cu lansarea compilaţiei "Live. Love. ASAP", urmată în 2013 de primul său album "Long. Live. ASAP".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel