O ieșeancă și-a chemat soțul în judecată pentru a-l putea declara mort. Bărbatul e dispărut de 22 de ani

Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay

O femeie din Iași și-a chemat soțul în judecată pentru a-l putea declara mort, după 22 de ani în care nu a mai auzit nimic de el. 

Femeia din Iași și-a chemat în judecată soțul pentru a-l declarat oficial decedat, iar judecătorii i-au dat dreptate. Dacă sentința nu va fi atacată cu apel, certificatul de deces va putea fi emis pe 21 august. 

Bărbatul, din comuna ieşeană Voineşti, plecase în Turcia pentru o lună, în 1999. Femeia susține că a vorbit cu soțul ei, pentru ultima dată, pe 18 februarie 1999, când acesta se afla în autocarul cu care trebuia să se întoarcă în țară. De atunci, nu a mai auzit nimic de el. 

Ambasada României la Ankara a informat-o, la solicitarea ei, că nu există nicio evidență privind ieșirea bărbatului din Turcia.

De altfel, în septembrie 2020, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene a înștiințat-o pe Maria P. că dosarul privind dispariția lui Ioan P. a fost trecut în evidența pasivă pentru că au trecut mai bine de 20 de ani de la data dispariției, iar cercetările n-au dus nicăieri, potrivit Adevărul

Femeia a decis să se adreseze instanței pentru a-l declara oficial mort. După un proces de nouă luni, Judecătoria Iași l-a declarat pe Ioan P. decedat în mod oficial în ultima zi a lunii în care s-a mai auzit ceva de el, respectiv pe 28 februarie 1999. 

Legea spune că o persoană poate fi declarată decedată dacă nu s-a mai auzit nimic de ea timp de doi ani. În cazul de față, era vorba de 22 de ani. În România, procedura de 'inviere' în astfel de cazuri e mult mai complicată decât declararea decesului. 

VEZI ȘI: O fată de 16 ani din Botoșani și-a dat părinții în judecată pentru a deveni independentă

India: Un bărbat a fost chemat de primărie să-și ridice certificatul de deces: 'Le-am spus că nu am cum să fiu mort dacă vorbesc cu mine'

Recent, un bărbat indian de 54 de ani a primit cel mai ciudat apel telefonic din viața lui: a fost sunat pe mobil de la primărie și invitat să-și ridice certificatul de deces.

Chandrashekhar Desai, din Manpada in Thane, spune că a fost bolnav de Covid-19 în august 2020 și s-a tratat acasă. În timpul perioadei de izolare a fost sunat o singură dată de autoritățile medicale care l-au întrebat de sănătate. Crede că atunci s-a produs o confuzie și că numele lui a fost trecut pe lista greșită. (Citește mai mult AICI.)

VEZI ȘI: O tânără încearcă de 7 ani să demonstreze fiscului american că este în viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel