O facultate din Iași a eliberat diplome false

diploma
diploma

Un nou scandal zguduie învățământul din România.  Peste 4.000 de diplome false au fost emise de conducerea actuală a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi (UPA).

Aceste diplome sunt acordate de Universitatea Petre Andrei, deşi studenţii ar fi absolvit Universitatea „Apollonia” din Iaşi, care au susţinut licenţa în comunicare şi relaţii publice, scrie realitatea.net.

Diplomele nu sunt semnate de către rector, ci de Sorin Bocancea în calitate de preşedinte al UPA, deşi această calitate a fost infirmată de către Tribunalul Iaşi prin sentinţa civilă nr. 175 din 31.01.2012.

Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi funcţionează şi astăzi cu o conducere constituită în urma unui ordin semnat de Cătălin Baba şi anulat definitiv şi irevocabil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ministerul spune că nu are cunoştinţă de această situaţie.

Actuala conducere a universităţii se află în ilegalitate din iunie 2011, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o hotărâre irevocabilă (Decizia nr. 5047/28.06.2011) de anulare a ordinului potrivit căruia profesorul Doru Tompea este numit rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi.

Prin urmare, nici o diplomă emisă sub actuala conducere, începând din august 2009, nu este valabilă, sute de studenţi rămânând într-o situaţie critică.

Consilierul ministrului Educaţiei, Tudorel Urian, a declarat că nu ştie nimic despre aceste hotărâri irevocabile, deşi ministerul avea calitatea de pârât.

Cu toate acestea, în data de 22 februarie 2012, cei trei fondatori ai universităţii, profesorii Niculescu, Andronovici şi Tompea, s-au întâlnit cu actualul ministru al educaţiei, Cătălin Baba, care nu a făcut însă nimic în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel