O șefă de promoție (15 ani) a murit din cauza unui anevrism cerebral

Diana Florentina Radu, o adolescentă în vârstă de 15 ani, a murit miercuri dimineață după ce a suferit un anevrism cerebral. Fata era șefă de promoție la Școala nr. 15 din Buzău.

Duminică noapte, fata a fost găsită de părinţi întinsă pe gresia din baie. Au dus-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, unde a fost diagnosticată cu anevrism cerebral.

Dată fiind gravitatea afecţiunii, bolnava a fost transferată la o unitate spitalicească din Bucureşti. Situaţia s-a agravat, din păcate, iar miercuri dimineaţă Diana şi-a dat ultima suflare. Decesul adolescentei, un copil vioi, plin de viaţă, i-a şocat pe colegii, profesorii şi cunoscuţii ei. Era în clasa a VIII-a, la Şcoala "George Emil Palade".

Diana Florentina Radu a fost o elevă eminentă, obţinând rezultate bune la mai multe olimpiade şcolare la care a participat.

Potrivit specialiştilor, anevrismul cerebral este o formaţiune vasculară cu aspectul unei tumori, localizată pe traiectul unui vas de sânge de la nivelul vaselor creierului. În majoritatea cazurilor nu generează simptome, scrie Adevărul. Problemele apar în anumite condiţii de stres, de puseu de hipertensiune, de enervare, de discuţii în contradictoriu.

Anevrismul cerebral poate să rămână nedepistat şi să nu prezinte simptome o lungă perioadă de timp, însă poate să ducă în scurt timp la decesul pacientului. În acest caz, lupta cu anevrismul cerebral este una contra timp deoarece trebuie luate măsuri urgente în primele 24 - 48 de ore.

VEZI ȘI: Manager din Buzău (44 de ani), moarte SUBITĂ în timp ce mergea pe bicicletă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel