VIDEO 24 ianuarie 2018: "O echipă, un STEAG, un IDEAL". Drapelul, arborat pe Vârful Omu

foto: captura video. Jandarmeria Română
foto: captura video. Jandarmeria Română

Zece jandarmi montani au arborat drapelul României pe Vârful Omu, cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, precum și pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

În acest context aniversar, Echipa Națională Montană a Jandarmeriei Române și-a propus să escaladeze munții reprezentativi ai României, dar și masive muntoase din străinătate, marcând astfel, în mod simbolic, momentele importante ale istoriei noastre care au dus la înfăptuirea Marii Uniri, se precizează pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române.

Video © Echipa Națională Montană a Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română sărbătorește cu mândrie Centenarul Marii Uniri prin constituirea Echipei Naționale Montane, formată din jandarmi cu o bogată experiență în domeniul montan și escaladări notabile.

Aceștia vor desfășura o serie de activități prin care vor fi marcate momentele importante din istoria României, prin ascensiuni pe munții reprezentativi ai României, dar și în străinătate, depuneri de coroane la monumentele eroilor, afișarea de plăcuțe comemorative, ș. a.

Prima acțiune a început pe 24 ianuarie, cu escaladarea vârfului Omu (2514 metri) din Munții Bucegi, cu arborarea drapelului naţional, activitate ce va marca debutul activităților desfășurate în cadrul proiectului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, precum și de aniversare a Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel