Urmărește emisiunea live


Noul COD PENAL: Înalta trădare se pedepsește cu închisoare pe viață

COLEGIUL MEDICILOR - DECIZIE
COLEGIUL MEDICILOR - DECIZIE

Înalta trădare este, în prezent, prevăzută doar în Constituție. În schimb, în noul Cod Penal, care  va intra în vigoare din februarie 2014, infracțiunea de înaltă trădare are o prevedere expresă, fiind pedepsită chiar și cu închisoarea pe viață. 

În noul Cod Penal, prin „înalta trădare” se înțeleg faptele de trădare săvârșite de înalții deminitari, membrii CSAT, președinte, premier, miniștri, șeful statului major și șefii serviciilor secrete (SRI și SIE). Pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 25 de ani sau chiar pe viață poate fi primită de cei care complotează împotriva statului, provoacă război, subminează economia națională, aservesc interesul statului față de o putere străină sau divulgă secrete de stat unei puteri străine, potrivit Digi 24.

Într-o ieșire publică, președintele Traian Băsescu a susținut că scopul dezvăluirilor lui Sorin Roșca Stănescu nu a fost suspendarea lui, ci acuzare de înaltă trădare.

"Înalta trădare e mai convenabilă pentru situaţia lor acum. Ar fi avut aproape tot anul acoperit cu un preşedinte suspendat şi cu Crin la Cotroceni”, a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel