Noua Zeelandă: Primul eveniment de răscumpărare a armelor după atacul din Christchurch, un succes, potrivit poliţiei

Primul eveniment de răscumpărare a armelor semiautomate şi muniţiilor interzise a fost un succes, a anunţat poliţia din Noua Zeelandă, după ce 169 de persoane au predat 224 de arme în oraşul Christchurch, informează sâmbătă Reuters.

Evenimentul are loc la câteva luni după cel mai grav atac armat pe timp de pace din Noua Zeelandă, soldat cu 51 de morţi şi zeci de răniţi în masacrul atribuit australianului Brenton Tarrant şi comis în doua moschei din oraşul Christchurch.

Până la sfârşitul anului mai sunt programate alte 287 de evenimente de acest gen.

Fondurile pentru acest plan se ridică la peste 200 milioane de dolari neozeelandezi (139,15 milioane de dolari), în timp ce comercianţii vor fi despăgubiţi pentru stocurile lor.

Răscumpărarea, care depinde de factori precum marca, modelul şi valoarea, este de 95% din preţul de bază în cazul unei arme noi sau aproape noi, 70% dacă aceasta este folosită şi 25% pentru armele aflate într-o stare proastă.

Totodată, compensaţia pentru piese şi cartuşe, pentru care nu este nevoie să se demonstreze existenta unui permis de portarmă, va reprezenta 70% din preţul de bază şi de 25% pentru cele aflate într-o stare proastă.

Atitudinea deţinătorilor de arme care au participat la eveniment a fost remarcabilă, a declarat Mike Johnson, din forţele de poliţie. "S-au implicat serios în procesul de astăzi şi avem reacţii pozitive", a adăugat el.

Poliţia a anunţat că deţinătorii de arme au primit în total la evenimentul de sâmbătă peste 290.000 de dolari.

Cu o populaţie de aproape 5 milioane de locuitori şi cu circa 1,5 milioane de arme de foc, Noua Zeelandă se clasează pe locul al 17-lea în lume în ceea ce priveşte deţinerea de arme, potrivit unui studiu de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel