Noua Zeelandă. Doi pinguini salvaţi din zona unui bar sushi, găsiţi lângă un alt restaurant

[] []

12 aug 2019 / 12:39
Salveaza PDF Comentarii

Autorităţile de mediu din Noua Zeelandă au ridicat duminică doi pinguini din apropierea unui local de hamburgeri din Wellington, la mai puţin de o lună după ce au provocat necazuri la un bar sushi din apropiere, relatează DPA.

Un reprezentant al Departamentului de Conservare, Brent Tand, a declarat luni pentru Radio New Zealand că echipa sa a fost chemată pentru a ridica două exemplare de pinguin mic albastru din parcarea unui restaurant specializat în vânzarea de hamburgeri aflat vizavi de gară. Echipa de intervenţie a transportat înapoi în port cele două păsări care, în ciuda faptului că nu pot zbura, au plecat de lângă apă şi au traversat o şosea aglomerată cu cinci benzi pentru a ajunge la restaurant.

''Au înotat fericiţi şi, indiferent dacă îi vedem pentru ultima oară, sau nu, pentru moment sunt în siguranţă, înapoi în apă'', a declarat Tand la postul de radio. Două exemplare de korora, specie cunoscută şi sub denumirea de pinguin mic albastru, au fost găsite cu aproape o lună în urmă la un magazin de sushi din apropierea gării. 

Perechea a fost surprinsă de două ori într-o săptămână ascunzându-se în zona unui local specializat în vânzarea de sushi din gara Wellington, intervenţia poliţiei fiind solicitată cel puţin o dată pentru îndepărtarea păsărilor. După ce au fost descoperiţi a doua oară în zona populată, pinguinii au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil. Deşi pădurarii au declarat că pinguinilor părea să le placă noul adăpost, a doua zi ei au dispărut. Aceşti pinguini, cei mai mici din lume, care fac parte dintr-o specie ''cu risc'' de dispariţie, nu sunt o apariţie inedită în capitala Noii Zeelande. Se estimează că circa 600 de perechi de pinguin mic albastru cuibăresc pe Insula Matiu (Somes) din mijlocul Portului Wellington. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25