Noua tulpină Covid. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat starea de ''INCIDENT MAJOR''

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat vineri starea de ''incident major'' în capitala britanică, avertizând că noul coronavirus se răspândeşte incontrolabil în acest oraş şi spitalele riscă să fie copleşite dacă oamenii nu respectă restricţiile. 

Situaţia la Londra este acum critică, cu o propagare incontrolabilă a virusului. Peste două săptămâni nu vom mai avea paturi libere dacă răspândirea virusului nu încetineşte, a transmis edilul într-un comunicat, potrivit AFP şi Reuters.

Dacă nu acţionăm imediat, serviciul nostru naţional de sănătate riscă să fie copleşit şi tot mai mulţi oameni vor muri, a adăugat Sadiq Khan, cerându-le insistent locuitorilor Londrei să respecte lockdown-ul şi să nu iasă din case dacă nu este necesar.

Citând o informaţie comunicată spitalelor de serviciul public de sănătate englez, revista medicală Health Service Journal a scris că şi dacă numărul pacienţilor spitalizaţi va creşte conform estimărilor cele mai optimiste, din 19 ianuarie spitalele Londrei vor avea nevoie de încă aproximativ 2.000 de paturi pentru îngrijiri generale şi de terapie intensivă.

Câți pacienți sunt spitalizați

Potrivit primarului Khan, în prezent 7.034 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi la Londra, cu 35% mai mulţi faţă de vârful din aprilie al primului val epidemic, dintre care 908 sunt conectaţi la ventilatoare.

Conform unei estimări comunicate marţi de biroul naţional de statistică, pe ansamblul Angliei circa 1,12 milioane de persoane erau infectate săptămâna trecută, respectiv circa o persoană din 50, raport care la Londra este de 1 la 30.

Intrată într-un al treilea lockdown, după ce în decembrie la Londra şi în alte zone din Anglia a fost descoperită o variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 ce a provocat această creştere semnificativă a îmbolnăvirilor care în ultimele zile au depăşit 60.000 de noi cazuri pe zi, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru vaccinarea populaţiei.

Obiectivul este ca până la jumătatea lunii februarie să fie vaccinate persoanele cu vârste de peste 70 de ani, personalul sanitar şi persoanele vulnerabile, în total circa 15 milioane de persoane din grupele care au reprezentat 88% din deceselor asociate COVID-19, a declarat joi premierul Boris Johnson.

Până în prezent au fost vaccinate peste 1,5 milioane de persoane cu vaccinurile BioNTech/Pfizer sau AstraZeneca-Oxford, vineri fiind autorizat în Marea Britanie şi vaccinul produs de compania Moderna, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel