Nouă activitate în şcoli. Cazanciuc, proiect depus la Senat

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Senatorul PSD Robert Cazanciuc vine cu informaţii despre demersul ca elevii să beneficieze de o nouă disciplină opţională. 

"Educația juridică în școli, are de astăzi mai mulți avocați. În 2013, în calitate de ministru al Justiției, am inițiat un program dedicat educației juridice în școli și licee, la care au aderat Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și ulterior, în 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România. De atunci, programul a fost reiterat anual, recunoscând în acest mod, nevoia de promovare a educației juridice în vederea creșterii gradului de accesibilitate a normelor juridice față de destinatarii acestora, în special noilor generații.

La propunerea colegului meu George Dircă, am depus la Senat în numele unui grup de senatori - Daniel Fenechiu, Iulia Scântei, Cristian Ghica, Radu Preda, Vlad Alexandrescu - o propunere legislativă care reglementează posibilitatea profesioniștilor dreptului de a avea activitate didactică în cadrul învățământului preuniversitar", transmite senatorul Cazanciuc.

"Contribuţie la educarea tinerilor"

"Funcționalitatea parteneriatului școală-justiție a fost deja probată prin faptul că unele licee au inclus educația juridică ca disciplină opțională în curriculumul la decizia școlii.Deoarece se preconizează că această materie esențială va deveni obligatorie, în vederea susținerii orelor de educație juridică, sistemul de învățământ va trebui să angajeze absolvenți ai facultății de Drept, specialiști și practicieni ai dreptului.

Astfel, am vrut să dăm posibilitatea avocaților, notarilor și executorilor judecătorești să contribuie la educarea tinerilor în spiritul drepturilor și libertăților cetățenești și valorilor justiției", explică Robert Cazanciuc.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy