Blocadă în Anglia: noi taxe pentru români și bulgari

capsunari
capsunari

Muncitorii sezonieri care vin din UE în Marea Britanie vor plăti un impozit de 20% din venituri, conform unui proiect de lege care va intra rapid în vigoare. Până acum, cei care câștigau sub 10.000 de lire anual nu erau supuși taxării. Marea Britanie speră să reducă afluxul de forță de muncă străină  în Insulă.

Principalii vizați de schimbarea sistemului de taxare sunt lucrătorii sezonieri din agricultură sau din alimentația publică. Aceștia vor avea și mai multe formulare de completat și un sistem mai strict de monitorizare. Circa 400.000 de cetățeni din statele UE, în principal români, bulgari sau polonezi, vor fi afectați de noul sistem de impozitare.

Vor fi suspendate subsidii pentru circa 110.000 de persoane care lucrează temporar în Marea Britanie. Reducerea veniturilor obținute de angajații sezonieri, prin taxare, îi va împiedica pe aceștia să mai obțină credite, susțin economiștii citați de The Telegraph.

Va fi redusă la jumătate perioada în care nou-veniții sunt susținuți pentru a-și căuta loc de muncă, de la șase la trei luni. Cei care solicită ajutor de șomaj nu vor mai putea primi ajutor de locuință, a stabilit guvernul britanic.

Măsurile restrictive fac parte din strategia guvernului Cameron ”put Britain first”, prin care se încearcă reducerea migrației din țările UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel