Noi restricţii în Franţa. Carantina, prelungită pentru o lună

Facebook Emmanuel Macron
Facebook Emmanuel Macron

Președintele Macron a ieșit pentru a anunța noi restricții în Franța având în vedere creșterea cazurilor COVID pe întreg teritoriul țării. Acesta a anunțat că se va menține ora pentru interzicerea ieșirii din casă, școlile urmează să se închidă începând de săptămâna următoare pentru 3 săptămâni și se vor institui noi restricții pentru circulația pe teritoriul francez.

Totuși, trebuie amintit că Franța este printre puținele țări care au decis deschiderea școlilor în mai anul trecut și care de la începutul anului școlar 2020 au ținut școlile deschise. De asemenea, măsuri au fost puse în practică pentru acomodarea copiilor personalului medical care au fost la școală, chiar dacă acestea au fost închise pentru restul populației.

Mai mult, Franța propune o soluție similară cu cea a ministrului educației din România, Sorin Cîmpeanu: o adaptare a calendarului școlar pentru a face față restricțiilor impuse de situația pandemiei. În acest sens, toate ciclurile școlare vor avea începând cu 5 aprilie o săptămână de școală online, mai apoi 2 săptămâni de vacanță, iar începând cu 26 aprilie grădinițele și școlile primare se vor întoarce la cursuri fizic, urmând ca în 3 mai toate școlile și liceele să se întoarcă la cursuri fizic. Studenții pot în această perioadă în continuare să meargă la universități pentru cursuri o zi pe săptămână.

Menționăm că Franța nu a început încă campania de vaccinare în masă a profesorilor, educatorilor sau personalului auxiliar din mediul învățământului. Cu toate acestea, au fost puse în practică restricții pentru a carantina anumite clase dacă se constatau un anumit număr de cazuri COVID în clasă (în 26 martie, s-a început carantinarea începând cu un singur caz de COVID în clasă).

Președintele a făcut un apel către toți angajatorii și salariații să încerce să aplice în toate cazurile posibile tele-muncă. Aceasta trebuie facilitată și încurajată în toate sectoarele unde este posibilă, pentru că în viziunea președintelui francez este soluția care va scoate Franța din pandemie.

În închiderea intervenției sale, Macron a precizat că va reveni în cele ce urmează cu un calendar precis în ceea ce privește redeschiderea progresivă a spațiilor de cultură, a restaurantelor și cafenelelor precum și a tuturor spațiilor și manifestațiilor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel