No Drugs Revolution - Estival 2018. Lazăr Gigel: Am descoperit un fapt alarmant

CIADO (Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului) a organizat, în această vară, o amplă acţiune de informare şi conştientizare a riscurilor şi efectelor consumului de droguri, în special în rândul tinerilor. 

CIADO a organizat, în această vară, pentru al zecelea an consecutiv, o amplă campanie antidrog pe litoral destinată atât tinerilor cât şi părinţilor. 

"Anul acesta am structurat întreaga campanie pe trei paliere: am fost pe palierul de informare a părinţilor în staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord, a fost un palier pentru promovarea sportului ca şi formă alternativă de viaţă sănătoasă - şi aici am avut campionatele de fotbal şi baschet, la Eforie Sud, precum şi campania de imagine, pentru menţinerea conceptului de antidrog în opinia publică a fost făcută şi în Eforie Sud, dar şi în Costineşti. Totodată, pentru tinerii din Costineşti am avut materiale privind riscurile asociate consumului de droguri", ne-a declarat Lazăr Gigel, directorul CIADO.

60 de conferinţe la Bucureşti

"În perioada următoare venim la Bucureşti şi începem să pregătim cele 60 de conferinţe "Tinerii şi propriile lor valori" - care vor avea loc în liceele din Capitală şi, bineînţeles, continuarea proiectului "No Drugs Revolution" în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Primăria Capitalei care constă în nouă evenimente culturale la Palatul Naţional al Copiilor unde sunt angrenate toate instituţiile semnatare a Strategiei naţionale antidrog, mai puţin ANAT", afirmă Lazăr Gigel.

Părinţii, dezamăgiţi pentru că nu au reacţiont mai repede

"Voluntarii pe care i-am avut în această campanie - circa 50 de persoane - au distribuit nu mai puţin de 20.000 de materiale privind simptomatologia tânărului consumator. Foarte important: părinţii erau foarte dezinformaţi. Lucrul acesta este periculos, pentru că foarte mulţi părinţi pun pe seama pubertăţii comportamentul tânărului care s-ar putea să fie, de fapt, consumator. Şi mulţi tocmai asta spuneau: am aflat târziu, suntem profund dezamăgiţi de noi, ca părinţi, că nu am fost mai atenţi la anturaj dar şi la comportamentul lor", a dezvăluit directorul CIADO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel