Urmărește emisiunea live


NICOLAS SARKOZY, pus oficial sub acuzare pentru corupție activă

NICOLAS SARKOZY, fostul președinte francez, a fost pus sub acuzare, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi divulgarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar, relatează AFP.

NICOLAS SARKOZY  a fost pus sub acuzare în special pentru corupţie activă. Această decizie intervine după ce Sarkozy a fost arestat preventiv şi a fost audiat timp de 15 ore, o măsură coercitivă inedită pentru un fost şef de stat.

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 Nicolas Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a acţionat în vederea obţinerii unor informaţii de la magistratul de rang înalt Gilbert Azibert despre o decizie a justiţiei care-l viza, în schimbul promisiunii unui post "de prestigiu" la Monaco.

Citește și: Nicolas Sarkozy, implicat în șase dosare. Afacerile care îl pot distruge definitiv pe fostul președinte

Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi avocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influenţă.

Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert şi Thierry Herzog "au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ", potrivit unui comunicat al Parchetului.

Citește și: Bogdan Chirieac, despre arestarea lui Nicolas Sarkozy

"Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog - pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ", a adăugat Parchetul.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură dispusă pentru prima dată împotriva unui fost şef de stat în Republica a V-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel