Nicolăescu, despre stenograme: Diversiune clară de la tema referendumului

eugen_nicolaescu
eugen_nicolaescu

USL suspicionează că există o operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare și precizează că transcrierea acestor operațiuni include multe neadevăruri, a explicat deputatul PNL Eugen Nicolăescu, arătând că cea mai recentă diversiune menită să acopere marile furturi ale regimului Băsescu, este cazul pretinselor stenograme PNL de la ședințele de campanie.

“Ca să nu se nască confuzii şi să nu existe interpretări noi venim şi vă spunem adevărul despre pretinsele stenograme. USL constată că sub Traian Băsescu România a devenit un stat poliţienesc în care interceptările ilegale şi diversiunile ilegale sunt folosite în campania electorală. Cea mai recentă diversiune menită să acopere marile furturi ale regimului Băsescu este aşa-zisul scandal al stenogramelor. Nu există stenograme”, a relatat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu.

El a admis că ”anumite teme de discuţie şi pasaje din pretinsele stenograme” sunt autentice, însă apar multe modificări, intoxicări, neadevăruri, ”toate menite să gireze temele de propagandă lansate de Traian Băsescu”.

USL suspicionează că este vorba de o ”operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare. Transcrierea acestor operaţiuni ilegale include multe neadevăruri şi reprezintă o diversiune clară de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu”.

Nicolăescu a susținut că tema stenogramelor este un subiect lansat de președintele suspendat Traian Băsescu. “PDL a intrat în politică folosind stenograme şi acuzaţii de fraudă şi va ieşi din scena politică în aceeaşi manieră, tot cu scandaluri de stenograme şi fraudă. Această temă a stenogramelor este un subiect pe care l-a lansat Traian Băsescu pentru a acoperi acţiunea antidemocratică de boicotare a referendumului”, a susținut deputatul PNL.

Liberalul a menţionat că USL nu face înregistrări ale discuţiilor despre campanie, suspiciunea fiind că au existat interceptări, considerând că organele abilitate ar trebui să se sesizeze.

“Nu facem niciun fel de înregistrare sau de stenogramă pe întâlnirile de campanie pe care le avem aici în fiecare dimineaţa şi suspiciunea noastră este că au fost interceptări şi poate că cei abilitaţi se vor sesiza şi chiar cred că este bine să facă acest lucru ca să ştim şi noi ce se întâmplă. (...) Nici prin cap nu mi-a trecut vreodată să solicit colegilor mei ca unei anumite televiziuni să impunem o anume atitudine, un anume comportament sau anumite acţiuni sau de acolo anumiţi ziarişti să fie ultilizaţi în campanie. Este o grosolănie cum rar se poate vedea”, a mai declarat Nicolăescu.

Deputatul PNL a mai arătat că dacă sunt implicate instituțiile abilitate sau cele private fac astfel de interceptări, ”asta înseamnă că statul român are fisuri, are vulnerabilităţi şi trebuie să şi le acopere

Stenograme prezentate ca fiind ale unor şedinte ale staff-ului de campanie al PNL în care se stabileau strategia apariţiilor în media, organizarea mitingurilor din ţară şi a campaniei outdoor au apărut miercuri pe mai multe site-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel