Urmărește emisiunea live


Nicolae Bănicioiu, despre bugetul Ministerului Sănătății pe 2015: Mă aştept să fie...

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, se declară mulțumit de cum a fost fundamentat proiectul de buget de anul viitor pentru Ministerul Sănătății, precizând, de asemenea, că se așteaptă ca suma alocată să fie peste 4,4 - 4,5 miliarde de lei.

"Proiectul de buget are în calcul creşterile salariale propuse pentru 1 ianuarie, dar şi susţinerea burselor pentru medicii rezidenţi. Bugetul anul acesta a fost undeva la 4,4 miliarde de lei, în jurul acestei cifre. Trebuie să facem nişte mecanisme funcţionale ca banii să ajungă exact acolo unde trebuie. Toate aceste molecule introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite nu au adus cheltuieli suplimentare de buget. Am cerut un buget mai mare şi îl discutăm cu Ministerul Finanţelor. Eu zic că l-am fundamentat foarte bine şi trebuie să vă spun că avem o deschidere foarte bună la MFP şi o colaborare bună instituţională. Noi am solicitat o creştere pentru anul acesta. Mă aştept să fie peste 4,4 - 4,5 miliarde de lei. Aici nu iau în calcul sumele care echilibrează bugetul Fondului Naţional al Asigurărilor de Sănătate. Din acei bani ca şi anul acesta consider o prioritate majoră bugetul destinat programelor naţionale de sănătate, unde prevedem o creştere substanţială pentru a elimina tot ceea ce înseamnă sincope, neajunsuri şi disfuncţii ale derulării programelor naţionale. De la 740 milioane lei anul acesta undeva spre 882 milioane lei anul viitor", a declarat, marți, în cadrul unei dezbateri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. 

Acesta ar fi bugetul propus fără rectificări, a precizat ministrul Sănătății, care a adăugat și că ministerul pe care-l conduce vizează în anul viitor reluarea programului de fertilizare in vitro, dar şi partea de testare pentru hipoacuzie la nou-născuţi. 

Victor Ponta, miniștrilor săi: Pregătiţi bugetul pe 2015 până la sosirea delegaţiei CE, FMI și BM


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel