Urmărește emisiunea live


Nepotul de șapte ani al lui Voiculescu, interceptat în dosarul TelepatICA

foto-dan-voiculescu-28
foto-dan-voiculescu-28

Procurorii anticorupție au atașat la dosarul TelepatICA interceptări cu nepotul de doar 7 ani al lui Dan Voiculescu, președintele fondator al partidului Conservator condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare.

Înregistrările au fost prezentate, joi, de senior editorul ”Lumea Justiției”, Răzvan Savaliuc, în emisiunea ”Sinteza Zilei”.  Acesta a explicat că este ilegal ca procurorii să atașeze la dosar înregistrări irelevante pentru cauză. De natură să afecteze dreptul la viața privată, astfel de stenograme trebuie distruse de procurori, nicidecum atașate la dosar, a precizat Savaliuc.

”În lege se prevede clar că, dacă procedezi la interceptarea cuiva şi obţii nişte înregistrări care nu au legătură cu cauza, de exemplu viaţa intimă sau relaţiile cu familia, nu ai voie să le pui la dosar. (…) Nu pot să-mi imaginez cum a putut procurorul să pună acest pasaj la dosar”, a comentat jurnalistul, citat de expressmagazin.ro.

Răzvan Savaliuc a redat un pasaj dintr-o conversație a președintelui fondator al PC cu nepotul său de 7 ani. ” 'A, buni!' 'Da, bubicul meu!' 'Ce faci?' 'Eu fac bine, Bubică. Mi-e dor de tine.' 'Și mie, pa!' 'Și ție, he he' ”.

Tribunalul București l-a condamnat pe Dan Voiculescu, joi, la 5 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi civile timp de trei ani pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată prin apel, iar mai apoi, dacă va fi nevoie, prin recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel