Negocierile de pace, în impas. Podoliak, consilierul lui Zelenski: Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani

Negocierile de pace, în impas. Podoliak, consilierul lui Zelenski: Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani / Foto: Pixabay, de ELG21
Negocierile de pace, în impas. Podoliak, consilierul lui Zelenski: Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani / Foto: Pixabay, de ELG21

Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski susține că nu se poate avea încredere într-un acord cu Rusia.

Consilierul prezidenţial şi negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a afirmat sâmbătă că un acord cu Rusia este nedemn de încredere şi Moscova poate fi determinată să oprească invazia doar prin forţă, relatează  Agerpres, citând Reuters.

"Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani", a scris Podoliak pe Telegram. "Este posibil să negociezi cu o ţară care minte întotdeauna cu cinism şi în scop propagandistic?", a transmis acesta pe reţeaua de mesagerie.

"Rusia a dovedit că este o ţară barbară care ameninţă securitatea lumii. Un barbar poate fi oprit doar cu forţa", a adăugat consilierul lui Volodimir Zelenski.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de stagnarea negocierilor de pace, ultima rundă de convorbiri directe având loc pe 29 martie. Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că forţele ruse sunt angajate într-o operaţiune specială vizând demilitarizarea Ucrainei şi eliberarea ei de naţionalişti antiruşi, în timp ce Kievul şi aliaţii săi consideră acest lucru drept un fals pretext pentru a invada Ucraina.

Moscova, supărată pe Zelenski, după o declarație făcută de președintele ucrainean

Numirea de către Ucraina a condițiilor pentru reluarea negocierilor pune la îndoială sinceritatea dorinței Kievului de a găsi o soluție pașnică a situației, a declarat miercuri viceministrul de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko.

"Este cu greu posibil să evaluăm această declarație ca fiind constructivă. Aș dori să reamintesc că Ucraina a participat activ la negocieri încă din prima zi a operațiunii speciale și nu a pus nicio condiție", a spus Rudenko reporterilor, comentând cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski  care a spus că pentru reluarea negocierilor este necesară readucerea trupelor ruse la pozițiile lor de pe 24 februarie.

„Dacă acum pune condiții, ne face să ne îndoim de sinceritatea dorinței lor de a găsi o soluție pașnică”, a adăugat Andrei Rudenko.

Totodată, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luni, că președintele Vladimir Putin este singurul oficial rus cu care este dispus să negocieze sfârșitul războiului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel