Negocierile de pace, în impas. Moscova, supărată pe Zelenski, după o declarație făcută de președintele ucrainean

Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Moscova consideră neconstructivă declarația lui Volodimir Zelenski despre negocierile cu Rusia.

Numirea de către Ucraina a condițiilor pentru reluarea negocierilor pune la îndoială sinceritatea dorinței Kievului de a găsi o soluție pașnică a situației, a declarat miercuri viceministrul de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, scrie Interfax.

"Este cu greu posibil să evaluăm această declarație ca fiind constructivă. Aș dori să reamintesc că Ucraina a participat activ la negocieri încă din prima zi a operațiunii speciale și nu a pus nicio condiție", a spus Rudenko reporterilor, comentând cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski  care a spus că pentru reluarea negocierilor este necesară readucerea trupelor ruse la pozițiile lor de pe 24 februarie.

„Dacă acum pune condiții, ne face să ne îndoim de sinceritatea dorinței lor de a găsi o soluție pașnică”, a adăugat Andrei Rudenko.

Ce a mai cerut Volodimir Zelenski

Totodată, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luni, că președintele Vladimir Putin este singurul oficial rus cu care este dispus să negocieze sfârșitul războiului, potrivit The Guardian

„Președintele Federației Ruse decide totul. Nu pot accepta niciun fel de întâlnire cu nimeni care vine din Federația Rusă, în afară de președinte”, a declarat Zelenski, într-o înregistrare video la Forumul Economic Mondial de la Davos. "Și numai în cazul în care se negociază oprirea războiului. Nu există alte motive pentru nicio altfel de întâlnire”, a mai spus el.

”Ucraina va reveni la negocieri cu Rusia, abia după ce va returna teritoriile ucrainene puse sub sechestru de invadatori, după 24 februarie”, a anunțat ieripreședintele Volodimir Zelenski.

"Sunt sigur că trebuie să ne recuperăm întregul teritoriu, dar va trebui să plătim pentru el. Vrem să-l readucem la ce a fost înainte de 24 februarie. Apoi ne vom așeza la masa negocierilor", a spus Zelenski, adăugând că fără deocuparea teritoriilor capturate după începerea unei invazii pe scară largă a trupelor ruse, negocierile de încetare a focului cu Federația Rusă „vor fi dificile”. El a adăugat că principala sarcină a Forțelor Armate ale Ucrainei este eliberarea teritoriilor capturate de ruși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel