Natixis dezminte informaţiile privind vânzarea participaţiei deţinute la Coface

Banca franceză Natixis a anunţat luni că nu este în negocieri privind o posibilă ofertă de preluare pentru subsidiara sa Coface, în care deţine o participaţie de aproximativ 41,7%, transmite Reuters.

"Aşa cum a anunţat anterior, Natixis declară că investiţia sa în Coface este de natură financiară şi nu strategică. În acest context, Natixis explorează cu regularitate optţiuni privind participaţia sa în Coface", se arată într-un comunicat al băncii franceze.

"Cu toate acestea, nu sunt în prezent în derulare discuţii care să ducă la depunerea unei oferte pentru participaţia deţinută la Coface", se precizează în comunicat.

Vineri, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că fondul de investiţii Apollo Global Management LLC a contactat compania de asigurări de credite Coface în vederea unei oferte de preluare.

Acţiunile Coface au crescut cu 8,4% după publicarea acestor informaţii încheind şedinţa de tranzacţionare la 10,70 euro, ceea ce oferă companiei o capitalizare de piaţă de 1,6 miliarde euro.

Coface SA (Compagnie Française d'Assurance pour le Commerce Extérieur) este una dintre cele mai mari companii de asigurări de credite din lume şi totodată lider pe piaţa globală a asigurărilor de credite pentru exporturi. În 2017, Coface avea aproximativ 4.100 de angajaţi în 100 de ţări şi înregistra o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel