Urmărește emisiunea live


Naţionaliştii galezi au manifestat pentru independenţă şi împotriva unui Brexit fără acord

Sute de naţionalişti galezi au participat, sâmbătă, la un ''marş pentru independenţă'' în oraşul Caernarfon, din nordul Ţării Galilor, susţinând că Regatul Unit se ''îndreaptă către un catastrofic Brexit fără acord'' sub conducerea noului premier Boris Johnson, transmite dpa.

Unul dintre organizatori, Gwion Halam, a afirmat că marşul este o celebrare gravă, întrucât poporul galez s-a săturat ca alţi oameni să îi decidă viitorul.

Este o nouă încredere, o nouă energie, peste întreaga Ţară a Galilor. Suntem pregătiţi pentru independenţă, a adăugat Halam într-un mesaj video postat pe site-ul NorthWalesLive.

Înaintea marşului, Liz Saville Roberts, membră a parlamentului britanic din partea partidului naţionalist galez Plaid Cymru, a spus că premierul britanic Boris Johnson a inclus în echipa sa de miniştri cei mai mulţi adepţi ai Brexitului dur din istoria recentă.

Saville Roberts a subliniat că mişcarea pentru independenţa Ţării Galilor este o forţă pentru a respinge politica regresivă, insulară şi care priveşte spre trecut a acestui stat britanic muribund.

În urmă cu câteva zile, liderul partidului Plaid Cymru, Adam Price, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului britanic Boris Johnson în care afirma că Ţara Galilor va fi una dintre primele victime ale unui Brexit fără acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel