Năsui, distrugător cu mărirea de salariu dată românilor de Cîțu


Claudiu Năsui: Eliminarea pensiilor speciale nu mai este pe lista de priorităţi a PNL
Sursă foto: Facebook Claudiu Năsui
Claudiu Năsui: Eliminarea pensiilor speciale nu mai este pe lista de priorităţi a PNL Sursă foto: Facebook Claudiu Năsui

Claudiu Năsui a reacționat, după ce Guvernul României a decis majorarea salariului minim cu aproape 11 procente începând cu 2022.

Guvernul va majora salariul minim pe economie cu aproape 11%, ceea ce se traduce cu o creștere netă de 10 procente, iar majorarea se va aplica de la începutul anului viitor, au declarat pentru Mediafax surse participante la discuțiile Consiliului Tripartit de luni.

„În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Tripartit, Guvernul va majora salariul minim pe economie cu aproape 11%, ceea ce se traduce cu o creștere netă de 10 procente”, au declarat pentru Mediafax surse participante la ședința de luni a Consiliului Tripartit (citește AICI).

Claudiu Năsui, reacție pe Facebook

Într-o postare pe Facebook, Claudiu Năsui a condamnat acțiunile făcute de Guvernul României, chiar cu o zi înainte de votarea moțiunii de cenzură:

„Pe ultima sută de metri, Florin Cîțu face un cadou de rămas bun bugetarilor și celor cu pensii speciale, în loc să aplice programul de guvernare și să mărească real veniturile populației.

În ultimele ședințe de guvern de dinaintea moțiunii, guvernul echipei câștigătoare pune pe ordinea de zi, la repezeală, o hotărâre de guvern prin care crește cu un oarecare procent salariul minim pe economie.

De ce are statul interes să tot crească salariul minim brut în loc să îl crească pe cel net prin neimpozitare?

În primul rând pentru că atunci când crește salariul minim brut, cresc impozitele pe care le ia statul. Din 100 de lei salariu, aproximativ jumătate merg la angajat și jumătate merg la stat. Creșterea salariului minim este o metodă de a crește banii pe care îi ia statul și de a diminua banii întreprinderilor private“, precizează Claudiu Năsui.

Crește și nivelul pensiilor speciale

„În al doilea rând pentru că atunci când crește salariul minim brut, cresc toate salariile bugetarilor. Toate salariile bugetarilor sunt exprimate în termeni de salariu minim (conform L153/2017). Chiar dacă această lege se referă la personalul angajat în structurile centrale ale statului, cele din local sunt raportate la salariul viceprimarului, care la rândul său depinde de legea 153/2017. În final, toate vor crește.

Și, mai grav, crește și nivelul pensiilor speciale. Pentru că toate pensiile speciale sunt legate de salariul în plată. Pensia contribuabililor normali este legată numai de contribuție. Pensia lor specială este legată de salariul din categoria respectivă. Alt privilegiu care explică de ce pensiile speciale cresc la un ritm mult mai alert decât pensiile normale.

De aceea un guvern socialist crește salariul minim brut și îl impozitează masiv. Ce ar trebui să facă un guvern liberal este să lase mai mulți bani oamenilor care muncesc. Să crească salariul minim net, cel care contează cu adevărat, prin a elimina din povara fiscală care apasă pe el. Suntem campioni europeni la impozitarea salariului minim. De aceea ne gonim forța de muncă din țara. De aceea avem penurie de forță de muncă. De aceea suntem campioni la sărăcie în muncă. De acolo ni se trag multe rele.

Dacă actualul guvern era liberal, nu ar fi mărit salariul minim brut, ci l-ar fi scutit de taxele enorme pe care tot el le impune. Adică ar fi început să aplice programul de guvernare. În felul acesta ar fi crescut salariile tuturor românilor indiferent că sunt bugetari sau în privat și am fi ajutat mediul de afaceri să treacă prin criză“, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel