Guvernul va majora salariul minim pe economie cu aproape 11%

În urma Consiliului Tripartit, Guvernul va majora salariul minim cu 11%.

Guvernul va majora salariul minim pe economie cu aproape 11%, ceea ce se traduce cu o creștere netă de 10 procente, iar majorarea se va aplica de la începutul anului viitor, au declarat pentru Mediafax surse participante la discuțiile Consiliului Tripartit de luni.

„În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Tripartit, Guvernul va majora salariul minim pe economie cu aproape 11%, ceea ce se traduce cu o creștere netă de 10 procente”, au declarat pentru Mediafax surse participante la ședința de luni a Consiliului Tripartit.

Potrivit surselor citate, majorarea se va aplica de la începutul anului viitor.

„Următorul pas va fi asigurarea predictibilității, adică stabilirea unei formule pentru creșterea salariului minim, până în 2024, printr-un proiect de lege în Parlament”, au mai afirmat sursele citate.

Introducerea testării în certificatul verde. Cîțu: Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat. Și acum să știți că vor face la fel

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de presă referitoare la revenirea asupra deciziei ce privește accesul în restaurante și cinematografe a persoanelor care se testează și fac dovada că au un test negativ:

„Acea propunere a venit de la specialiști, fiind o propunere pe care au susținut-o cu unanimitate specialiștii. Am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru și se pare că există voință în Parlamentul României pentru a modifica în acest sens, să se permită și cu testare. Eu sunt de acord și o voi susține dacă Parlamentul României o va modifica și se va introduce și testarea.

Chiar dacă e Hotărâre de Guvern, se poate modifica. Au găsit și o altă variantă, veți vedea că putem să facem și în Parlamentul României. Atunci când vrea, Parlamentul României poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat și au trecut legea consumatorului vulnerabil. Și acum să știți că vor face la fel. Dacă nu o fac ei, o vom face noi, dar cred că e bine să o facă și parlamentarii.

Repet, a fost o decizie în unanimitate a specialiștilor în această direcție“, a precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel