Narcisa Iorga, reacție vehementă după ce Lazăr a negat documentele apărute

Narcisa Iorga
Narcisa Iorga

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a avut prima reacție după ce procurorul general Augustin Lazăr a negat că el ar fi fost protagonistul documentelor făcute publice de către luju.ro.

Astăzi, se împlinesc 78 de ani de la masacrul bucovinenilor de la Fântâna Albă. Puțină decență nu i-ar fi stricat, măcar astăzi, procurorului general al României, care nu a negat că el ar fi protagonistul documentelor făcute publice zilele trecute. Reacția lui Augustin Lazăr cu privire la documentele CNSAS din care reiese că s-a opus eliberării condiționate a deținutului politic Iulius Filip în 1985 îmi seamănă mult cu reacția lui Vișinescu. Doar că n-a dat cu pumnul în camerele de luat vederi, ca Vișinescu. A trântit portiera mașinii de lux, cu geamuri negre, plătite inclusiv de fostul său deținut, mormăind ceva despre manipulare. Serios? Iulius Filip a mai pierdut un an din viața lui tânără de atunci, până la îndeplinirea completă a pedepsei.

Nu există niciun fel de scuză pentru ca procurorul general al României de azi, stat de drept, membru al Uniunii Europene, să fie un torționar al unui fost deținut politic. Cu acte!

'Să nu-mi spuneți că n-a fost torționar'

Să nu-mi spuneți că n-a fost torționar! Scrie în document că, în calitate de șef al comisiei de punere în libertate condiționată, Augustin Lazăr nu este de acord cu eliberarea condiționată din cauză că "nu a dat dovezi temeinice de îndreptare" un om torturat, legat cu lanțuri de un belciug în mijlocul unei camere fără ferestre, fără posibilitatea de a folosi un wc și ținut fără mâncare. Ce poate fi asta altceva decât tortură?

Nu am niciun fel de înțelegere pentru astfel de oameni. Augustin Lazăr trebuie să plece urgent din înalta demnitate pe care o ocupă. Urgent! Nu doar că el nu o merită, dar eu, ca urmaș al unei familii care a suferit din cauza prigoanei comuniste, nu pot să mă văd reprezentată la un nivel atât de înalt de un torționar. Bănuiesc că am dreptul să exprim această opinie și mai bănuiesc că nu sunt singura.

Iulius Filip a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru că a trimis un pamflet lui Nicolae Ceaușescu, felicitând mișcarea de opoziție din Polonia - "Solidaritatea", este mesajul scris de Narcisa Iorga pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Lazăr, prima reacție după documentul prezentat la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel