Mutare ambasadă Israel. Meleșcanu, audiat în Parlament

Mihai Dumitru / 02 mai 2018 / 18:11 Salveaza PDF Comentarii

Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, audierea ministrului Teodor Meleşcanu pe tema mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vicepreşedintele comisiei, liberalul Ben-Oni Ardelean, a declarat pentru Agerpres că audierea ministrului de Externe ar urma să aibă loc, cel mai probabil, miercurea viitoare.

Geneza memorandumului

„Comisia de politică externă a acceptat cererea PNL de convocare a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, în vederea explicaţiilor pe care le dorim a fi publice legat de memorandumul la secret privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Este important pentru noi să ştim geneza acestui memorandum, cine a dat ordinul, dacă a venit de deasupra domniei sale, respectiv şefa domniei sale, doamna Birchall, de la şefa domniei sale, doamna Dăncilă, sau a fost o decizie de la Kiseleff luată de domnul Dragnea, care mai nou este intitulat noul cap al diplomaţiei româneşti”, a spus Ben-Oni Ardelean.

A fost sau nu consultare?

„De asemenea, ne interesează să ştim dacă a existat o consultare cu partenerii noştri strategici, dacă a existat un ok din partea diverselor entităţi ale statului menite să vegheze la luarea unei astfel de decizii", a adăugat deputatul PNL de Timiș, amintind că Legea fundamentală şi legislaţia în vigoare prevăd că preşedintele României este şeful diplomaţiei.

Decizie politică

„Decizia mutării Ambasadei române la Ierusalim este o decizie politică, ce trebuie luată într-o largă consultare chiar a Parlamentului, care sunt reprezentanţii poporului. Fără o astfel de consultare, o astfel de decizie nu avea de ce să aibă loc", a conchis Beni-Oni Ardelean.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25