Musca, pericolul din fiecare casă. Microbi transmisi

Descriere foto:

Muştele pot transmite bacterii mai periculoase decât se știe. Picioarele şi aripile lor, cea mai mare diversitate microbiană.

Muștele pot transmite bacterii mult mai periculoase decât se credea anterior, chiar şi în urma unor ''vizite'' foarte scurte pe alimente, arată un studiu realizat la Colegiul ştiinţific Eberly din cadrul Universităţii Pennsylvania din Statele Unite, citat de TVR.

Cercetătorii spun că musca obişnuită poate transmite Salmonella, E-coli şi chiar bacteriile ce provoacă ulcer stomacal (Helicobacter pylori) şi septicemie.

[citeste si]

Aşadar, hrana contaminată este mai bine să fie aruncată, recomandă autorii studiului. Muştele din zonele urbane pot fi purtătoare a mai multe bacterii decât exemplarele similare din mediul rural.

În urma analizei unei colecţii de microbi prelevaţi din organismul şi de pe corpul muştelor Musca domestica şi Chrysomya megacephala s-a descoperit că prima poate fi purtătoare a 351 de tipuri de bacterii, iar cea de-a doua este capabilă să transmită 316 tipuri de bacterii, mai relatează sursa citată.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27