Mureş: Poliţişti rutieri au donat sânge pentru refacerea rezervei Centrului Regional de Transfuzii

Mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi al Biroului Rutier Târgu Mureş au venit, joi, în sprijinul Centrului Regional de Transfuzii Sangvine din municipiu, răspunzând unui apel public lansat de angajaţii acestei instituţii pentru refacerea rezervei de sânge a judeţului. 

'În urma unui apel al Centrului de Transfuzii Sangvine, apărut în presă, ne-am mobilizat împreună cu colegii de la Serviciul Rutier şi de la Biroul Rutier Târgu Mureş, împreună cu studenţii Facultăţii de Inginerie a UMFST Târgu Mureş, să donăm sânge pentru cei care au nevoie (...) Suntem 16 poliţişti, 10 din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureş şi şase din cadrul Serviciului Rutier (...) Aceasta este cea de-a treia acţiune pe care o facem în ultimul an şi jumătate', a declarat agent şef adjunct Ioana Szasz, din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureş.

Între cei 16 poliţişti cei s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sangvine s-au aflat agentul Bogdan Marian şi agent şef adjunct Cristian Bota, care se află pe lista donatorilor de mai multă vreme. 'Am organizat o acţiune împreună cu colegii pentru a dona sânge, mi se pare o acţiune de caritate până la urmă, benefică pentru toată lumea. Am mai donat şi recomand la roată lumea să vină, nu e un lucru dureros sau de speriat, e o chestie banală şi chiar ajută', a spus agent Bogdan Marian. Agent şef adjunct Cristian Bota a precizat, la rândul său, că donarea de sânge este un gest nobil şi foarte util pentru persoanele care chiar au nevoie de sânge, fiind într-o stare de dificultate din punct de vedere al sănătăţii.

'Am mai donat, donez regulat, dar la intervale mai îndepărtate. Donarea de sânge nu implică nicio problemă dacă ai o stare de sănătate bună şi ajută inclusiv organismul celui care donează', a precizat poliţistul. Iniţiativa poliţiştilor mureşeni împreună cu cei peste 80 de studenţi la inginerie ai UMFST Târgu Mureş a fost desfăşurată sub sloganul 'Donează sânge! Fii Erou!'.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureş, Marinela Lazăr, a precizat că centrul mureşean nu se confruntă cu o criză de sânge, însă face un apel repetat pentru ca populaţia să se mobilizeze fiindcă aici ar trebui să se prezinte zilnic circa 60 de donatori, însă numărul acestora nu e constant şi oscilează mereu, între 20 şi 80 de donatori, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel