Mugur Ciuvică: Este cea mai mare făcătură

Mugur Ciuvică a acordat un interviu după lansarea cărții sale - "Zece ani răi".

Cartea este documentarul pe care-l așteptați și pe care nu l-ați primit până acum pentru a înțelege ce s-a întâmplat în ultimul deceniu, perioadă în care Traian Băsescu a fost președintele țării.

Întrebat de Sabina Iosub - în interviul acordat pentru Jurnalul Național - pentru cine au fost răi ultimii zece ani, Mugur Ciuvică a spus: "Răi au fost pentru, n-aş spune chiar pentru toată lumea, dar pentru cei mai mulți cetățeni ai României. Au fost 10 ani de domnie a lui Traian Băsescu, au fost 10 ani de hoție - cu hoția eram obișnuiți și din anii precedenți -, dar au fost 10 ani de teroare, și cu teroarea ne cam dezobișnuiserăm după Revoluție. Ne-a obligat domnul Băsescu să ne reobișnuim cu frica, cu procesele aranjate, cu condamnările dictate, cu cătu­șele, cu ascultările de telefoane și cu urmăririle".

Dosarul lui Dan Voiculescu

Mugur Ciuvică a vorbit și despre dosarul lui Dan Voiculescu.

"E cea mai mare făcătură! Bine, e cea mai mare și pentru că a fost un adevărat lot implicat. 12 cetățeni au fost condamnați și cei mai mulți au intrat la închisoare, pentru a reuși să-l bage la închisoare pe Dan Voiculescu. NU este nimic în dosarul respectiv! Nu este absolut nimic în el! Rechizitoriul este o compunere pe alocuri cretină, cu toată dragostea o spun, pe alocuri mizerabilă, dar este o compunere, iar probe nu există!", a spus ziaristul în interviul acordat.

VEZI ȘI: Mugur Ciuvică a lansat "Zece ani răi". Mesajul lui Mihai Gâdea


Relația Traian Băsescu-Dan Voiculescu

Mugur Ciuvică a scris în cartea despre relația lui Dan Voiculescu cu Traian Băsescu. 

"Cronologic, în paralel, am prezentat relația dintre Dan Voiculescu și Traian Băsescu – aici am mers puţin înaintea celor 10 ani pentru că, am uitat și noi, în perioada 2003-2004, exact atunci când s-a realizat privatizarea ICA și s-a discutat și public despre asta, domnul Traian Băsescu nu era deloc oripilat de privatizarea respectivă, nu era deloc supărat sau adversar al domnului Dan Voiculescu, ci dimpotrivă era foarte prietenos, îi făcea curte domnului Voiculescu și Partidului Umanist – a fost practic perioada de vârf a Partidului Umanist –, iar domnul Băsescu s-a gândit că are nevoie de susținere politică și era foarte prietenos.

Domnul Dan Voiculescu nu a fost foarte, foarte încântat de pupăturile domnului Băsescu, dar imediat după ce s-a făcut Guvernul, pe 6 ianuarie 2005, domnul Băsescu, fiind deja cu sacii în căruță, a dat un interviu la Adevărul, în care a vorbit despre „soluția imorală, PUR". Din acel moment, Dan Voiculescu a fost 10 ani principalul adversar al lui Traian Băsescu. Dan Voiculescu de atunci a spus că omul este incurabil, irecuperabil...", a punctat Mugur Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel