Moulton: Putin nu înțelege tactica militară urbană. Cum pierde Rusia

Un membru al Congresului SUA susține că Rusia are un dezavantaj în privința războiului urban. 

Reprezentantul Seth Moulton, membru al Congresului american, a declarat miercuri la „Anderson Cooper 360”, CNN, că președintele rus Vladimir Putin „nu a înțeles cât de brutală este lupta urbană”, scrie Breitbart.com

Moulton a declarat: „Este evident că este mult mai mult în favoarea noastră și a ucrainenilor decât am anticipat. Rușii sunt reținuți, nu merg înainte. Sunt blocaje chiar acum. Deci nu ne-am gândit niciodată cu adevărat la perspectivele unei victorii ucrainene. Ei se confruntă cu șanse imposibile și totuși curajul lor a fost atât de extraordinar încât nu numai că rețin armata rusă, ci încep să o degradeze”.

Putin nu înțelege lupta urbană. Trupele sunt demoralizate

Moulton a adăugat: „Avem de-a face cu cineva care, din anumite motive, este nebun, cineva care nu ia decizii pragmatice, nici măcar nu acționează în felul în care a acționat în trecut. Este un om răutăcios care nici măcar nu înțelege lupta urbană. Este ceva ce oamenii uită despre Putin. Este un agent KGB. El crede că poți face totul cu mantie și pumnale. El înțelege asasinatele. Nu înțelege cât de brutală este lupta urbană. Ca cineva care a experimentat asta, pot să vă spun că s-a întins mai mult decât îi permite plapuma lui sau a trupelor lui.

Am început să auzim rapoarte de degradare a moralului în rândul trupelor ruse. Când li se spune de fapt să atace Kievul și încep să fie loviți de lunetişti, de cocktail-uri Molotov aruncate de la ferestrele apartamentelor, este mult mai greu să ataci un oraș decât să-l aperi. Trebuie să ne întrebăm cât de departe sunt dispuse acele trupe să meargă”.

Lavrov susține că Rusia nu atacă civili

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a făcut noi declarații despre așa-numita "operațiune militară specială" din Ucraina. Acesta a insistat din nou asupra faptului că soldații ruși atacă doar baze militare, nu și civili. Totuși, atunci când a fost întrebat de un jurnalist străin cum explică sutele de oameni nevinovați morți, Lavrov, a spus că "se întâmplă să fie și victime colaterale". În plus, Lavrov a negat faptul că planul Rusiei în Ucraina a eșuat și că intervenția militarilor ruși ar fi un eșec, așa cum spun oficialii ucraineni, presa și analiștii.

"În legătură cu informația voastră că planul nostru a eșuat, eu nu cred ca voi cunoașteți planurile noastre confidențiale sau ordinile lui Vladimir Putin.", a spus Lavrov. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel